Home > ‘Zagen & Klagen’, ‘Gemopper & Gesnotter’: elke dag een nieuwe portie vakantie-ellende

‘Zagen & Klagen’, ‘Gemopper & Gesnotter’: elke dag een nieuwe portie vakantie-ellende

Geschreven op 2 augustus 2023 om 06:22 door Mario De Wilde

Dat het geen prettig zomerweertje is, moge blijken uit de stortvloed (oh, woordkeuze) van klaag & zaagmails die we de voorbije week ontvingen. Alsof Sabine en Frank de daders zijn en hun hoofd maar beter onder de hakbijl leggen. Ja, het wordt tijd dat onze werklozen stoppen met klagen. Rijken werken ook niet en hoor je die klagen? Vooraleer iedereen meteen weer aan de sociale klaagmuur gaat staan: deze quote komt niet van ons maar van Ivan Heylen. Zo’n acht jaar geleden bracht ondergetekende zelf twee boekjes uit. ‘Gevraagd, hulp voor frituur. Om in te springen’ en ‘Flaters in het Reistheater’. Nu het toch augustus, vakantie en volop komkommertijd is, willen we elke dag een drietal ontboezemingen van ‘min of meer ontevreden toeristen’ publiceren. Hier gaan we met deel-1:

-Wij gingen met vakantie naar Spanje en hadden een probleem met de taxichauffeurs. Het waren stuk voor stuk allemaal Spanjaarden en verstonden hen niet. En bovendien zij ons ook al niet.

-De wegen in Turkije waren hobbelig, wat ervoor zorgde dat we tijdens de busrit onze reisgids niet konden lezen. Daardoor waren we niet op de hoogte van allerlei zaken die onze reis aangenamer hadden kunnen maken.

-Als reisorganisatie ben je ook verantwoordelijk voor de geografische ligging van de vakantiebestemming. Dat blijkt uit een grondig geformuleerd protest: “Het duurde negen uur om van Jamaica naar Engeland te vliegen. Onze dochter die in Amerika woont, wa op drie uur al thuis. Dat lijkt ons oneerlijk. Ik eis een compensatie.”

-Onze buschauffeur lag tijdens onze excursie gewoon vanonder te slapen. Ik herkende hem aan zijn sandalen en ik heb er een foto van gemaakt om het te tonen.

Het boek ‘Flaters in het Reistheater’ is nog steeds te koop voor € 17. Wie interesse heeft, kan steeds een mailtje sturen naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be met vermelding ‘klagen’.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.