Home > Zaakvoerders van The Shelter in Zwin Natuur Park starten ook Urbancafé Lippensgoed

Zaakvoerders van The Shelter in Zwin Natuur Park starten ook Urbancafé Lippensgoed

Geschreven op 30 april 2020 om 09:20 door Mario De Wilde

Welkom in Bulskampveld waar Johan Deman en Anne-Marie Van Meulebroeckbaten de nieuwe uitbaters zijn. Beiden runnen momenteel The Shelter, de succesrijke bistro van het Zwin Natuur Park. Beiden starten half juni (als de maatregelen van de Corona hen dit toelaten) Urbancafé Lippensgoed in Bulskampveld op. Het wordt zondermeer een hippe foodbar/bistro met prachtig terras en buitenbar.
Enthousiaste ondernemers
Johan Deman en Anne-Marie Van Meulebroeck, beiden vijftigers, zijn echte ondernemers. Johan heeft reeds jaren ervaring in de horeca als uitbater maar ook als consutant. Anne Marie werkt nog steeds als educatief medewerker bij de Gezinsbond. Anne-Marie: “We baten ook reeds enkele jaren The Shelter uit, een prachtige bstro op een unieke locatie aan het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Daar werkten we een volledig nieuw concept uit waar de klanten kunnen bestellen via iPads. Ook groepen, bedrijven en families vinden hun weg naar The Shelter voor etentjes, recepties en events op een werkelijke unieke plaat. Er komt dan ook een zeer divers publiek op af en dit maakt het er aangenaam vertoeven. Ook in Urbancafé Lippensgoed willen we een toffe en aangename sfeer creëren.
New York vide
Johan en Anne-Marie willen van de zaak in Bulskampveld een Urbancafé maken met een easy New York vibe. Het zal ongewtijfeld een eigentijdse zaak worden midden de prachtige natuur. Joan: “Voor de invulling van het concept focussen we op duurzaamheid en streekproducten. We werken, net zoals in The Shelter, met eerlijke producten van bij ons en gaan voor een gezonde ‘feel good’ keuken met verse gerechten die uitsluitend in huis gemaakt worden. Tijdens het traject ‘Zee van smaak’ van Westtoer die we volgden inspireerde Filip Claeys van de Jonckman ons vb om enkel te werken met Noordzeevis en vooral geen scampi’s te serveren. Wij eindigden als beste kandidaten uit een finale van vier kanshebbers.”
Natuur naar binnen
Het is nu voor beiden de bedoeling om de opening van de zaak tot in de puntjes voor te bereiden. Anne-Marie: “Van zodra de coronamaatregelen opgeheven worden, willen we de deuren zo snel als mogelijk openen. Momenteel werken we aan de inrichting van het restaurant : “We willen in onze Urban foodbar de natuur naar het terras en naar binnen brengen” Er komen veel planten en we brengen houtstructuren en smeedijzeren toetsen aan. Er komt zowel hoog als laagzittend meubilair, evenals comfortabele en toegankelijke zitplaatsen voor de iets oudere klanten. We willen inzetten op een leuke plek voor iedereen.”
Mobiele buitenbar
De nieuwe exploitatie zal uit vier delen bestaan. Buiten komt een toffe bar en een leuk terras. Binnen zijn er het Urbancafé/bar, de bistro/restaurant en de feestzaal. Johan: “Voor het terras kiezen we niet voor de klassieke bediening. Op drukke dagen en bij mooi weer kan een groot terras een grote troef zijn maar ook een uitdaging. Daarom werken we met een mobiele buitenbar die we kunnen openen op een drukke dag. Mensen kunnen dan meteen aan de bar buiten bestellen en hun drankjes meenemen, als ze ook eten bestellen krijgen ze op dat moment een foodbuzzer mee. Met deze aanpassingen zouden we op drukke dagen toch kunnen zorgen voor een vlotte en snelle service.”
Enthousiaste medewerkers gezocht
Johan en Anne-Marie: “Voor de opstart van onze nieuwe zaak zijn we nog op zoek naar een aantal vaste medewerkers, studenten en flexi medewerkers. Ook zin om bij ons te komen werken? Stuur gerust een mailtje met je gegevens naar directie@theshelterknokke.be Met onze Urban-Vibe willen we jong en oud bereiken
Studeren in het restaurant
“We staan open voor nieuwe trends en zijn bereid om in te spelen op bestaande noden. Zo willen we ook jongeren de mogelijkheid bieden om in groep te studeren in de feestzaal.
“Jongeren zijn vaker op zoek naar plaatsen waar ze samen kunnen studeren. De bibliotheken zitten vaak overvol, dus willen wij hen deze mogelijkheid aanbieden vertelt Deman. “Wij hopen om over een aantal jaar een gevestigde waarde te zijn in Beernem en terug te kijken op een vlotte opstart. We hopen een leuke sfeer kunnen creëren en dat mensen zich relaxed voelen bij ons”

2 reacties

Mario De Wilde
Geschreven op 2020-05-01 09:43:40
Er mag dan een straaltje hoop zijn met enkele openingen van winkels, intussen gaan we met z’n allen de maand mei in met enkele sectoren die volgens (duizenden) criteria en kronkels de ene wat vroeger dan de andere hun ‘cleane’ deuren al dan niet mogen of moeten open doen. De horeca en de reissector zitten daarbij op de allerlaatste wagon van het hobbelende opgang komende treinstelletje, wat vandaag economische relance heet. Ik leef daarom echt mee met deze mensen en hoop dat ze nog deze zomer open mogen gaan. Ik wens hen heel veel moed toe.
Nelle De Boeck
Geschreven op 2020-05-01 09:32:54
Mijn hoed af voor deze mensen, net zoals alle zaakvoerders van een horecazaak. Of ze nu een sterrenrestaurant of een bistro hebben, het water moet hen zeker aan de lippen staan. Dan zijn we blij dat er ondernemers bestaan die met hun eigen risicodragend kapitaal iets moois willen starten en dan gebeurt dit. Ik heb een keertje het geluk gehad om vorig najaar met mijn kinderen naar The Shelter in Knokke te gaan en we vonden het fantastisch en ja, er was de belofte om dat zeker nog eens over te doen. En dan komt dit. Ik wens beide mensen -en in één adem ook de andere horecamensen- heel veel moed en nog even geduld toe. Je mag zeker op ons rekenen wanneer straks Urbancafé Lippensgoed opengaat.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.