Home > Xavier Taveirne en Visit West-Vlaanderen lanceren nieuwe podwalks voor vier wandelroutes

Xavier Taveirne en Visit West-Vlaanderen lanceren nieuwe podwalks voor vier wandelroutes

Geschreven op 4 april 2024 om 07:03 door Mario De Wilde

Gisteren lanceerde Visit West-Vlaanderen de eerste van vier podwalks. De podwalks zijn tot stand gekomen in samenwerking met Xavier Taveirne, voormalig VRT nieuwsanker en radiomaker bij Radio 2. De audioverhalen gidsen je mee langs verschillende wandelroutes in West-Vlaanderen en kunnen worden beluisterd voor of tijdens het wandelen. Elke aflevering wordt geleid door Xavier Taveirne, zelf een rasechte West-Vlaming. Hij neemt luisteraars mee naar een West-Vlaamse wandelroute terwijl hij in gesprek gaat met een lokale gast die veel weet over de route en de regio.

De podwalks van Visit West-Vlaanderen onthullen de charme en schoonheid van vier unieke wandelroutes verspreid over West-Vlaanderen: de Ryckeveldewandelroute in het Brugse Ommeland, de Sint-Idesbald Erfgoedwandelroute aan de Kust, de Palingbeekwandelroute in de Westhoek en de Streuvelswandelroute in de Leiestreek. De vier wandelroutes zijn bewegwijzerd door Westtoer en beschikbaar op de website van Visit West-Vlaanderen.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer, benadrukt het belang van deze samenwerking en de lancering van de podwalks: “De samenwerking met Xavier Taveirne en de lancering van deze podwalks bieden een unieke kans voor zowel lokale bewoners als bezoekers om West-Vlaanderen op een bijzondere manier te ontdekken. We zijn enthousiast om deze prachtige regio te delen en mensen in staat te stellen de verborgen juweeltjes van West-Vlaanderen te ontdekken.”

Elke woensdag van april 2024 wordt een nieuwe aflevering gelanceerd op www.visitwestvlaanderen.be/podwalks en andere streamingplatforms:
– Woensdag 3 april: De verhalen van domein Ryckevelde
– Woensdag 10 april: Ontdek Paul Delvaux op de Sint-Idesbald Erfgoedwandelroute
– Woensdag 17 april: Palingbeek als strijdtoneel tijdens WOI op de Palingbeekwandelroute
– Woensdag 24 april: Een hedendaagse kijk op Stijn Streuvels tijdens de Streuvelswandelroute
Foto © Visit West-Vlaanderen

1 reactie

Lut Halewyck
Geschreven op 2024-04-05 17:36:55
Schitterend Zullen we ondernemen

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.