Home > WZC Ter Linden in Veurne geheel coronavrij. Over elf dagen start de vaccinatie

WZC Ter Linden in Veurne geheel coronavrij. Over elf dagen start de vaccinatie

Geschreven op 18 februari 2021 om 09:41 door Mario De Wilde

Twee maanden na de start van de corona-uitbraak in woonzorgcentrum Ter Linden zijn er de voorbije week voor het eerst geen nieuwe besmettingen meer vastgesteld. Vijf van de zes residenties hebben de coronawerking al kunnen stopzetten. Door het beheersen van de uitbraak, kunnen de bewoners en medewerkers uitkijken naar 1 maart, want dan start de vaccinatie! COVID-19 heeft hard uitgehaald binnen het woonzorgcentrum. Ondanks alle inspanningen van de medewerkers, het management en de helpende handen van Defensie, AZ West, Maria Troost, Dunecluze Koksijde, I-mens, De Zathe Nieuwpoort, Ter Duinen en het KEI raakten in totaal 127 op 138 bewoners besmet. Bij de medewerkers raakten 62 personeelsleden op 178 besmet met het coronavirus.

Corona heeft helaas ook slachtoffers geëist. 24 bewoners verloren de strijd tegen COVID-19. We betuigen ons medeleven en respect aan de familieleden en kennissen van de bewoners van wie we afscheid hebben moeten nemen.

Vaccinaties

Door deze gunstige evolutie, kan Ter Linden (eindelijk) uitkijken naar de vaccins. De bewoners en medewerkers konden tot nu niet worden ingeënt tegen COVID-19, omdat 80% van het woonzorgcentrum coronavrij moest zijn. Nu is dat wel het geval en dus is er een datum geprikt! Vanaf 1 maart zal iedereen voor het eerst worden gevaccineerd. Het wordt ongetwijfeld een emotioneel moment na de rollercoaster van de voorbije maanden.

Guido Hoste, schepen van Welzijn: “Woorden schieten tekort om de inspanningen van de medewerkers en het management te kunnen duiden. Ze hebben in helse omstandigheden het hoofd moeten koel houden om overeind te blijven voor hun bewoners en collega’s. Er werd telkens snel geschakeld en bijgestuurd om het welzijn te garanderen. Wat we vooral hebben gezien is hoe gevaarlijk het coronavirus is. Zelfs met de strenge maatregelen, zoals de cohortwerking, de astronautenpakken voor de medewerkers of bezoekverbod, verspreidde COVID-19 zich doorheen het gebouw. En helaas… We hebben mensen verloren. Dat doet bij iedereen hier pijn. De medewerkers hebben in erg lastige omstandigheden moeten werken, maar ze bleven ervoor gaan, wetende dat ze ook zelf ziek konden worden. Mijn respect voor alle medewerkers is erg groot.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.