Home > WZC Sint-Camillus Wevelgem zette medewerkers in de bloemetjes

WZC Sint-Camillus Wevelgem zette medewerkers in de bloemetjes

Geschreven op 31 augustus 2020 om 09:26 door Mario De Wilde

WZC Sint-Camillus uit Wevelgem zette zopas zijn medewerkers in de bloemetjes. WZC Sint-Camillus wenst met deze actie alle medewerkers te danken en eens speciaal in de bloemetjes te zetten voor de bijzondere inspanningen in deze toch wel hectische tijden. Corona zorgt voor meer risico, meer na te leven regels, lastiger werkomstandigheden. De bestuurders van het zorgcentrum zijn zich heel erg bewust van de extra inspanningen die dit van de medewerkers vraagt. Vandaar dat ze onder leiding van de voorzitter, bij wijze van attentie en dank de hierna volgende attentie geven.

Rotary club Menen, waarvan de voorzitter zelf lid is, heeft in deze coronatijden, een aangepaste en mooie activiteit georganiseerd (zie toelichting in flyer onder) : een prachtige wandel- en fietstocht of wagentocht in een dito landschap die ieder kan wandelen, fietsen of afrijden op een zelf gekozen moment in de komende weken, overgoten met een quiz met zes ballonvaarten als inzet en met tal van kortingbonnen in verschillende musea en horecazaken. Iedere rit heeft zijn bestemming en bezienswaardigheden die uitgebreid worden toegelicht in een fotogids.  Deze fotogids, samen met een picknick, zijn opgenomen in een Picknick beleefbox.  De Picknick bestaat uit producten die, in de frigo, lang bewaren.

De raad van bestuur schenkt aan alle medewerkers een Picknick beleefbox, dit bij wijze van een persoonlijke appreciatie in deze moeilijke tijden. Ideaal voor een zorgeloze en fijne uitstap met familie en/of vrienden in een coronaproof omgeving. In het totaal zijn 130 single picknick beleefboxen besteld die afgelopen vrijdag overhandigd werden.
De Picknick beleefbox van Rotary Menen
Dit jaar zou Rotary Menen voor de zevende maal eind augustus een fiets- familie happening organiseren in de bekende formule, een fietstocht in de voormiddag, en een afsluitend groots BBQ feest. Het Covid19 virus heeft daar een stokje voor gestoken en vandaar dat ze aan het brainstormen zijn geweest om deze formule nog aantrekkelijker te maken. Hierbij zijn drie thema’s gecombineerd:
• Toerisme in eigen streek
• Proef de streekproducten van eigen bodem waardoor we eigen economie steunen
• Beweeg

Deze werden samengebundeld in een picknick beleefbox met een belevingsboekje dat in het tweede punt uitgebreid uitgelegd wordt. Er zijn prachtige wandeltochten (één van 13 km, één van 16 km) uitgestippeld alsook drie fietstochten (één van 40,2 km, 69,9 km en 85,9 km) en ten slotte werd er ook gedacht aan de niet-sportieven met een wagen tocht van 85,9 km. Stuk voor stuk parels die het hinterland van de Kemmelberg laten ontdekken met zijn oorlogsverleden en prachtige vergezichten.

Hoe de beleefbox nuttigen?

De beleefbox is samengesteld uit volgende onderdelen:
1) Een uitgebreide picknick waar vooral producten van eigen streek zijn opgenomen: een fles witte Wijn Monteberg, een fles appelsap van eigen bodem, Mostard Woestijn, Kaas Beauvoorde en Flandrien, Chips, Roka Cheese Crispies, paté van Beauvoorde, Rillete Bonrill, fijn droog worstje, Speculoos, Koekjes Destrooper, Boter, Chocolade Vereecke, een energy bar en zelfs eigen gemaakte confituur van Rotary Menen. Daarbij zijn volgende toebehoren voorzien: een picknick loper van Libeco, een keukenschort van De Keyzer Keukens, bestekken, glazen, koelelementen, de streekpocket van Westtoer, fietslusjes, enz. Verse broodjes koopt de koper van de beleefbox zelf de dag van zijn tocht.
2) Een belevingsboekje waar naar goedvinden kan gekozen worden tussen twee wandeltochten, drie fietstochten en één wagentocht.
a. De twee wandeltochten vertrekken vanuit Kemmel, één van 13 km en één van 16 km.
b. De drie fietstochten vertrekken uit Waasten,
i. één van 40,2 km met keerpunt op het wijngoed de Monteberg in Kemmel
ii. één van 69,9 km met keerpunt in het Talbothouse van Poperinge
iii. één van 85,9 km met keerpunt aan de gedenkplaats te Watou
c. Eén wagentocht die vertrekt uit Watou met keerpunt aan de gedenkplaats van Watou
De tochten worden in het belevingsboekje met de knooppunten in volgorde uitvoerig beschreven mede als de uitleg van de monumenten, musea of vergezichten die men ad hoc tegenkomt. De wandeltochten volgen grotendeels de wandelknooppunten route, de fiets- en wagen routes de fietsknooppunten route.
Alles is zo flexibel mogelijk opgesteld en daarom zijn de fiets en wandelknooppunten kaarten toegevoegd waar alle knooppunten zichtbaar zijn. Op ieder moment kan de fietstocht ingekort, uitgebreid, of hersamengesteld worden naar eigen goeddunken. Je kan van de grote tocht twee kleinere maken en een nieuw luspunt maken.
De picknick Beleefbox kan uitgevoerd worden op een eigen uitgestippelde route, en waarom niet, kan ook thuis verorberd worden.
Eén punt staat vast: de tochten zijn zorgvuldig samengesteld om de beleving zo maximaal te maken. Monumenten, gedenkplaatsen, musea, vergezichten. Toerisme in eigen streek is zeker de moeite waard!
En doe je dit in groep, met familie of vrienden, dan wordt dit een onvergetelijke dag.
3) Kortingbonnen: Rotary Menen heeft met 9 musea of handelszaken kortingbonnen genegotieerd die gedurende een lange periode kunnen genuttigd worden. Zo stimuleren we economie in eigen streek: Wijngoed de Monteberg, Het Tabaksmuseum, drukkerij Raymond in Nieuwkerke, ’t Hommelhof te Watou, bezoekerscentrum Plugstreet 14-18, Talbotmuseum te Poperinge, ’t Gapertje in Kemmel, ’t Sparhof in Dranouter, Battle Kart in Kortrijk-Dottignies.

4) Een quiz waarbij 6 ballonvaarten te winnen zijn

De Picknick beleefboxen zijn verkrijgbaar in twee vormen: een duo box voor 78 Euro (39 Euro/persoon) en een singel box voor 45 Euro.
Er zijn er nu reeds voor 1.000 personen aan de man gebracht.

Bestellen kan op www.familie-happening.be.

 

Rotary International en Rotaryclub Menen
Doelstelling van Rotary
Het doel van Rotary is het aanmoedigen en aankweken van het ideaal van dienstvaardigheid als grondslag van een waardige ondernemingsgeest en in het bijzonder het aanmoedigen en bevorderen van:
• het beter leren kennen van anderen als een gelegenheid tot dienstvaardigheid;
• de toepassing van hoge ethische normen in bedrijf en beroep;
• de toepassing van het ideaal van dienstvaardigheid door iedere rotarian;
• internationaal begrip en vrede door een wereldomvattende kameraadschap van mensen, werkzaam in bedrijf en beroep.
De Rotaryclubs in België maken deel uit van het netwerk van Rotary International (RI). Wereldwijd heeft Rotary 534 districten in meer dan 200 landen. Er zijn 33.790 clubs met in totaal 1.234.527 leden (30/06/2009).
Hoe het begon
23 februari 1905. Vliegtuigen blijven amper enkele minuten in de lucht, er is nog geen bioscoop en Noorwegen en Zweden komen vreedzaam tot een breuk, toch is het een gedenkwaardige dag. De jonge advocaat Paul Harris heeft vier vrienden uitgenodigd voor een bijeenkomst. Een kameraadschappelijke club van vooraanstaande zakenlui staat hem voor ogen. Het idee komt voort uit het verlangen in de harde industriestad Chicago een rustpunt te creëren zoals hij die kende van het platteland.
Het heet dan nog geen Rotary, maar dat samenzijn is feitelijk de eerste bijeenkomst van een Rotaryclub. Men komt regelmatig samen en het ledental groeit. Men belegt een bijeenkomst bij toerbeurt bij een van de leden. De naam Rotary komt van het woord roteren (bij toerbeurt!). Al snel nadat de naam Rotary is gekozen, stelt een nieuw lid voor een wiel als herkenningsteken te gebruiken, de voorloper van het Rotarywiel dat nu wereldwijd door 1,2 miljoen rotarians gedragen wordt. Tegen het einde van het jaar 1905 heeft de club dertig leden.
Service Above Self
De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk “Service Above Self”. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak-)kennis.
De opzet van de Rotaryorganisatie nodigt daartoe uit. Want Rotary is een netwerk, waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. De open communicatie van de honderdduizenden leden verbindt rotarians over de gehele wereld, gebaseerd op het essentiële beginsel: service.
De clubactiviteiten omvatten vijf actiedomeinen en worden vanuit dit motto van dienstbaarheid boven eigen belang geïnspireerd:
1. Clubzaken: De onderlinge vriendschap versterken en de goede werking van de club verzekeren
2. Beroepszaken: zich professioneel dienstbaar opstellen en daarbij hoge ethische normen hanteren.
3. Gemeenschapsdienst: hulpbehoevenden uit de buurt een beter leven bezorgen.
4. Internationale Actie: humanitaire projecten uitwerken die de levensomstandigheden in andere landen verbeteren en de verstandhouding tussen de volken bevorderen.
5. Nieuwe Generaties: aan de slag gaan met de jeugd via activiteiten die leiderschap stimuleren, diverse service projecten en buitenlandse uitwisselingsprogramma’s.
Via Rotary Foundation kunnen de Rotaryclubs en –districten samenwerken aan grootschalige en duurzame projecten. Uitroeiing van Polio is één van de objectieven die Rotary heeft helpen realiseren. Daarnaast zijn er projecten rond drinkwater, gezondheidszorg, alfabetisering en andere essentiële behoeften. Rotariërs schonken sinds 1947 2,9 miljard dollar.
Zo schrijven we ons in op het door het Streekfonds en Focus-WTV gelanceerde ‘Hart voor West-Vlaanderen’, gesteund door de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé.
Tevens worden lokale sociale projecten gesteund.
Rotaryclub Menen in samenwerking met de stichting Aimé Vermeersch en de zusters Urselinen een school gefinancierd in de regio Ranchi in India met de naam Asha Kiran, Straal van hoop, om mishandelde meisjes terug zin aan het leven te geven. In Colombia werd in Chiquinquira gratis couveuses geschonken om kindersterfte bij geboorte te verminderen.

1 reactie

Antoon Calis
Geschreven op 2020-08-31 23:03:50
Beste, Proficiat voor dit prachtig initiatief. Met vriendelijke groeten Antoon Calis

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.