Home > WZC Heilige Familie Kuurne zet in op innovatie. Maandag starten de werken

WZC Heilige Familie Kuurne zet in op innovatie. Maandag starten de werken

Geschreven op 7 augustus 2020 om 12:03 door Mario De Wilde

WZC Heilige Familie, zorgcampus van VZW Zorg en Welzijn, start vanaf 10 augustus de voorbereidingswerken in het kader van een volgende fase in het renovatie- en nieuwbouwproject. Blok A, beter gekend als het voormalig klooster of zelfs het vroegere moederhuis wordt afgebroken. Daarna wordt een volledig nieuwe vleugel opgetrokken.
Historiek
Op initiatief van toenmalig burgemeester van Kuurne, de heer Iserbyt, en de zusters Onze Lieve Vrouw Gasthuis uit Poperinge werd er vanaf 1895 zorg voor bejaarden en wezen opgestart. In 1952 werd de A-blok gebouwd en in gebruik genomen als materniteit. Na de sluiting van dit ‘moederhuis’ eind 1968 werd dit gedeelte ingericht als rusthuis en klooster.

Project
Het woonzorgcentrum zet verder in op innovatie en wil een nieuwe thuis zijn voor mensen. In dit kader wordt blok A afgebroken en wordt een volledige nieuwe vleugel gebouwd. Naast dienstruimtes zullen in de A vleugel eveneens 10 eenpersoonskamers, 4 tweepersoonskamers en 4 zorgflats worden opgenomen. Tevens zullen er bijkomende parkeergelegenheden gecreëerd worden tussen de nieuwe vleugel en de centrumschool.
Praktisch
Praktisch betekent dit dat de hoofdingang en de bijhorende parkeergelegenheden van het woonzorgcentrum vanaf 10 augustus niet meer toegankelijk zullen zijn. De vermoedelijke effectieve afbraakwerken zullen in september starten. Het woonzorgcentrum wordt toegankelijk via de tijdelijke hoofdingang aan de kapel (parking centrum voor dagverzorging) of via de ingang G-blok. Parkeergelegenheden zijn er achteraan het woonzorgcentrum. De werken zullen een 2-tal jaar in beslag nemen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.