Home > Wouter Deprez voor elfde keer in Concertgebouw Brugge en doet dat voor de Vlaamse en Congolese bossen

Wouter Deprez voor elfde keer in Concertgebouw Brugge en doet dat voor de Vlaamse en Congolese bossen

Geschreven op 9 maart 2023 om 07:18 door Mario De Wilde

Wouter Deprez komt voor een elfde keer naar het Brugs Concertgebouw. Met zijn show ‘Speech’ verkocht hij inmiddels 10 keer Concertgebouw Brugge uit, daar komt nu op zaterdag 13 mei een nieuwe voorstelling bij. Dit is niet alleen een stunt, maar ook een primeur voor de geschiedenisboeken van Concertgebouw Brugge. Het is de allereerste keer in de geschiedenis dat er iemand met dezelfde voorstelling elf keer in Concertgebouw Brugge staat. Vlaanderen loopt storm voor zijn voorstelling. In totaal kwamen er tot nu toe al 12.000 kijklustigen naar Brugge.

Hij brengt op een magistrale manier een ode aan zijn favoriete instrument: de taal. Deprez maakt een stand van zaken op. Van familieverhalen tot een midlifecrisis waarin hij zich nu bevindt. Hoe ver staat hij met de redding van de honingbij? Kan hij zijn vrienden helpen bij de puinhoop die ze van hun relatie maakten? En heeft Wouter gewoon diepe interesses? Of zijn het obsessies, zoals zijn vrouw lijkt te willen zeggen? Hij grapt in totaal twee uur materiaal bijeen.

Het belooft een unieke editie te worden. De benefietvoorstelling is ten voordele van twee bebossingsprojecten, het Concertgebouwbos in Brugge en Faja Lobi in Congo. Deprez kwam zelf met het idee af om zijn elfde show toe te wijden aan deze twee projecten. Comedyshows.be staat in voor de organisatie van deze voorstelling. Zowel Wouter Deprez, Concertgebouw Brugge als Comedyshows.be zetten zich in voor de projecten. De volledige opbrengst gaat dan ook naar beide bebossingsprojecten.
Het Concertgebouw in Brugge geeft muziek en dans al jaren een plek, op een ecologische manier. Hoog tijd om nu ook de natuur een plek op het podium te bieden. Samen met vzw Natuurpunt en vrijwilligers willen ze een bos met 2000 bomen aanplanten tegen eind 2023 en zo de CO2-uitstoot in Vlaanderen met 12 ton per jaar verminderen.

Jurgen Heytens, oprichter van Faja Lobi kocht in 2012 met eigen middelen enkele hectares dorre grond in Congo om er herbebossing op te plaatsen. Zijn droom heeft intussen een hoge vlucht genomen. Op tien jaar tijd plantte hij samen met 580 werknemers 4000 hectare nieuwe bossen aan. Het project wordt vanuit België ondersteund door de vrijwilligers van Faja Lobi vzw.
Wouter Deprez: “Ik heb grote waardering voor mensen die zich willen inzetten voor zo’n fantastische projecten. Heel straf om te zien wat de mensen van Faja Lobi op zo’n relatief korte termijn neerzetten. Bovendien gaat het niet louter om het opnieuw gaan bebossen maar is het ook zeer duurzaam op socio-economisch vlak ter plaatse. Het project biedt bijvoorbeeld jobs aan 580 in Congo maar er werd ondertussen ook een ziekenhuis, timmerwerkplaats, restaurant en internetcafé gebouwd. Ook het lokale project Concertgebouwbos is fijn om te ondersteunen. Ik speel vaak in Concertgebouw, mooi om te zien dat er ook van hun kant dergelijke initiatieven komen”, aldus Vanlaere van Concertgebouw vertelt:
“Concertgebouw Brugge is meer dan een internationaal podium voor muziek en dans van eigen voorstellingen of van zaalhuuractiviteiten, zoals van onze Brugse partner Comedyshows. Het Concertgebouw wil ook een podium voor de natuur creëren. We bundelen de krachten met onze ambassadeur Wouter Deprez en we roepen samen het publiek op tot actie voor de natuur, zelfs over de grenzen heen.”
De opbrengst van de show gaat integraal naar deze projecten. Wouter Deprez gaat voor meer groen in Vlaanderen en Congo, en moedigt nieuwe bebossing aan. Na groot succes van zijn voorstelling ‘Speech’ komt Wouter Deprez ten voordele van het Concertgebouwbos en Faja Lobi voor de elfde en laatste keer naar het Concertgebouw in Brugge. Alle andere shows zijn reeds uitverkocht. Tickets via www.comedyshows.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.