Home > World Press Photo vanaf 11 juli in de tuin van CC Scharpoord van Knokke-Heist

World Press Photo vanaf 11 juli in de tuin van CC Scharpoord van Knokke-Heist

Geschreven op 10 juni 2020 om 14:39 door Mario De Wilde

De Belgische première van de fototentoonstelling World Press Photo zal dit jaar plaatsvinden van zaterdag 11 juli tot zondag 2 augustus 2020 in de tuin van het Cultuurcentrum Scharpoord. Op deze manier kan iedereen met de nodige inachtneming van de voorzorgsmaatregelen dit indrukwekkende jaaroverzicht gratis bekijken. Dit jaar namen 4282 beeldjournalisten uit 125 verschillende deel aan deze wedstrijd, goed voor 73 996 foto’s. Op deze openluchttentoonstelling worden de meest aangrijpende en beklijvende beelden van het voorbije jaar aan de bezoeker gepresenteerd.

De World Press Photo van het jaar gaat dit jaar naar de foto Straight Voice van de Japanse fotograaf Yasuyoshi Chiba. De fotograaf werkt voor het Franse Agence France-Presse (AFP) in Kenia. Deze foto laat een jongeman zien die tijdens een protest een gedicht voordraagt. De demonstrant wordt belicht door omringende telefoons. De foto is genomen in Khartoum, Soedan, op 19 juni 2019. De Brusselse fotojournalist Alain Schroeder won dit jaar twee prijzen in de categorie natuur. De reportage die hij de afgelopen jaren maakte van de met uitroeiing bedreigde orang-oetans op het ­Indonesische eiland Sumatra zorgde voor een eerste prijs in de categorie Nature Single en Stories.

Foto van Lee-Ann Olwage: :Belinda Qaqamba Ka-Fassie, een drag queen en activist poseert op een shisanyama —een plaats waar men samenkomt om te koken en vlees te verkopen – in Khayelitsha, een township op Cape Flats, vlakbij Kaapstad Zuid-Afrika op 4 augustus 2019.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.