Home > World Press Photo nog tot 2 augustus in tuin Cultuurcentrum Scharpoord Knokke

World Press Photo nog tot 2 augustus in tuin Cultuurcentrum Scharpoord Knokke

Geschreven op 16 juli 2020 om 09:41 door Mario De Wilde

Op zaterdag 11 juli vond de Belgische première plaats van de befaamde fototentoonstelling World Press Photo. De winnende beelden hangen dit jaar niet binnen maar buiten in een groene oase van rust. Op die manier kan iedereen met de nodige inachtneming van de voorzorgsmaatregelen een kijkje nemen naar dit indrukwekkende jaaroverzicht. De tentoonstelling is nog tot en met 2 augustus gratis te bezichtigen in de tuin van Cultuurcentrum Scharpoord.

De World Press Photo van het jaar gaat dit jaar naar de foto Straight Voice van Japans fotograaf Yasuyoshi Chiba. De fotograaf werkt voor het Franse Agence France-Presse (AFP) in Kenia. Deze foto laat een jongeman zien die tijdens een protest een gedicht voordraagt. De demonstrant wordt belicht door omringende telefoons. De foto is genomen in Khartoum, Soedan, op 19 juni 2019.

World Press Photo
De Brusselse fotojournalist Alain Schroeder won dit jaar twee prijzen in de categorie natuur. De reportage die hij de afgelopen jaren maakte van de met uitroeiing bedreigde orang-oetans op het Indonesische eiland Sumatra zorgde voor een eerste prijs in de categorie Nature Single en Stories.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.