Home > Wordt Waregemse Pauline D’Haenens volgende week de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2024?

Wordt Waregemse Pauline D’Haenens volgende week de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2024?

Geschreven op 7 maart 2024 om 11:58 door Mario De Wilde

Volgende week, op donderdag 14 maart, wordt bekend gemaakt wie de West-Vlaamse Jonge Ondernemer van 2024 wordt. Pauline D’Haenens uit Waregem is één van de drie finalisten. De West-Vlaamse Jonge Ondernemer wordt al sinds 2012 georganiseerd door JCI West- Vlaanderen. Kandidaten worden uit het netwerk van JCI-leden gezocht, maar uiteindelijk is het een onafhankelijke jury van doorwinterde ondernemers die de finalisten bepaalt en uiteindelijk beslist wie de prijs in ontvangst neemt. Dit jaar is de juryvoorzitter Pol Deturck, CEO van Beaulieu.

Pauline D’Haenens uit Waregem is één van de drie finalisten. Ze neemt het op tegen Vincent Theunynck van Vintecc uit Roeselare en Thibault Renson van Prado uit Veurne. Pauline D’Haenens, die zichzelf ‘ladyboss’ noemt is niet bang om haar handen vuil te maken. Haar luxekaarsen van Mon Dada worden in 40 landen over heel de wereld verkocht. Ze startte in 2020 in de garage van haar ouders en met een tussenstop in Harelbeke, verhuisde ze recent naar Desselgem in Waregem. Afgelopen jaren kende Mon Dada een enorme groei. Vorig jaar werd Mon Dada uitgeroepen tot ‘beloftevolle kmo van het jaar’. Dit jaar is Pauline enorm gemotiveerd de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2024 te worden.
“Het zijn alle drie hele sterke kandidaten met elk een uniek ondernemersverhaal en een sterk product en/of dienst. Ik ben blij dat ik zelf niet in de jury zit om de winnaar te kiezen.”, lacht
commissiedirecteur Manuel Dupont, lid van JCI Kortrijk.

“De volledige organisatie van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer wordt door een commissie georganiseerd, met leden uit de verschillende lokale West-Vlaamse JCI- afdelingen. Daarvan ben ik dit jaar commissiedirecteur. We zoeken kandidaten en selecteren een externe jury, we gaan op zoek naar partners en organiseren de awardshow. Zelf heb ik geen idee wie zal winnen, maar ben wel enorm benieuwd. Door het voortraject kon ik de finalisten en hun zaak beter leren kennen. De winnaar mag zich een jaar lang West-

Vlaamse Jonge Ondernemer noemen en verdedigt bovendien onze provincie in de finale van de Vlaamse Jonge Ondernemer. Hoe dan ook verdienen ze het alle drie!”, meent Manuel oprecht.
“JCI staat voor Junior Chamber International en is ook wel gekend als ‘De Jonge Kamer’. Het is een internationale vereniging met lokale afdelingen wereldwijd. Leden zijn jongeren tot 40 jaar oud en ondernemend. In West-Vlaanderen zijn er 13 lokale afdelingen. JCI organiseert projecten met maatschappelijke impact, business en netwerkavonden en diverse vormingen voor persoonlijke ontwikkeling.”, legt Michiel Vandewalle, bestuurslid van JCI West-Vlaanderen uit. “De prijs van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer is felbeheert. Je mag dan ook een indrukwekkende lijst van oud-winnaar vervoegen. Zoek gerust eens op wie de voorgangers zijn en waar ze intussen terecht gekomen zijn als ondernemer. Je zal verstelt staan!”, besluit Vandewalle.
Foto: JCI West-Vlaanderen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.