Home > Woonzorggroep GVO en Familiehulp samen voor thuiswonende ouderen met zorgvraag

Woonzorggroep GVO en Familiehulp samen voor thuiswonende ouderen met zorgvraag

Geschreven op 6 maart 2020 om 17:35 door Mario De Wilde

“Zo lang mogelijk thuis blijven wonen”, dat is de wens van elke oudere. Maar vaak is het geen evidentie voor de thuiswonende oudere om de juiste oplossingen te vinden voor zijn uiteenlopende zorgvragen. Om hieraan tegemoet te komen, slaan Woonzorggroep GVO en Familiehulp de handen in elkaar. Doel: thuiswonende ouderen in West-Vlaanderen een zorgaanbod op maat bieden, dat mee evolueert met hun veranderende behoeften. Via deze unieke en structurele samenwerking willen beide organisaties een naadloos zorgtraject aanbieden aan thuiswonende ouderen zodat zij, ongeacht of ze aankloppen bij GVO of Familiehulp, via één vraagstelling een beroep kunnen doen op de zorgoplossingen van beide organisaties.

“Thuiswonende ouderen hebben vaak heel diverse zorgvragen”, verduidelijkt Bernard Bruggeman, gedelegeerd bestuurder van Woonzorggroep GVO. “In het huidige zorglandschap kunnen deze complexe vragen meestal niet beantwoord worden door 1 zorgpartner. Dat maakt dat ouderen zelf op zoek moeten naar manieren om aangepaste zorg te krijgen. Hierbij moeten ze niet enkel hun weg vinden in het doolhof van organisaties en contactpersonen, maar moeten ze ook rekening houden met de snel evoluerende zorginitiatieven.

“Hierop willen Woonzorggroep GVO en Familiehulp een antwoord bieden: één integraal zorgtraject waarbij de thuiswonende oudere vanuit GVO of Familiehulp steeds toegeleid wordt naar de meest passende zorg, zelfs als de zorgvraag wijzigt. Vanuit Woonzorggroep GVO bieden we onze kennis en expertise inzake dementie in de thuisomgeving aan en kunnen we een zinvolle dagbesteding in onze dagverzorgingscentra voorstellen. Daarnaast bieden ook onze woonoplossingen zoals kortverblijf, zorgflats voor echtparen of assistentiewoningen een mogelijke oplossing.” gaat Bernard Bruggeman verder.
“Familiehulp beschikt over ruime professionele ervaring met de ondersteuning van ouderen in de eigen thuisomgeving”, zegt Bart Roegiers, operationeel directeur van Familiehulp. “Wij bieden een kwaliteitsvol aanbod van gezinszorg, oppashulp, poetsdienst, poetsen met dienstencheques, karweihulp, enz. Ouderen met een zorgbehoefte die nood hebben aan sociaal contact kunnen ook terecht in onze dagverzorgingshuizen NOAH. Dankzij de samenwerking met Woonzorggroep GVO kunnen wij snel én op maat zorgvragen beantwoorden van nog meer ouderen. Het integraal zorgtraject dat we samen realiseren, waarbij de thuiswonende oudere slechts éénmaal zijn zorgvraag stelt aan GVO of Familiehulp , past helemaal in onze filosofie van klantgerichtheid.” aldus nog Bart Roegiers.
Operationeel klaar in het najaar
Woonzorggroep GVO en Familiehulp willen deze aanpak operationeel klaar hebben in het najaar. Dit geeft beide organisaties de tijd en ruimte om de doelgroep goed te informeren over de mogelijke trajecten en om goede en vlotte werkafspraken te maken. De beide organisaties maken de nodige middelen vrij om de zorgtrajecten te coördineren, te begeleiden en concreet uit te voeren. Daarnaast worden in West-Vlaanderen 25 extra verzorgenden ingezet om de concrete zorgverlening thuis te kunnen bieden.
Over Woonzorggroep GVO
Woonzorggroep GVO (GastVrij Omgeven) biedt een breed en deskundig aanbod aan van woon-, leef- en zorgoplossingen in ouderenzorg in West-Vlaanderen. Verspreid over de provincie bevinden zich 10 woonzorgcentra die zich kenmerken door een traditie van gastvrijheid en zorg-ethisch handelen waarin waardigheid en kwaliteit van leven centraal staan.  Als Woonzorggroep kunnen wij voor onze voorzieningen een toegevoegde waarde betekenen door veranderingen op te pikken, te vertalen en te optimaliseren, bijv. op vlak van HRM en algemene (personeels)administratie, zorgethiek en zingeving, financieel beleid, bouwprojecten, preventie en welzijn en operationele opdrachten. Hierbij houden we rekening met de authenticiteit van elke voorziening en hun regionale accenten.

De 10 woonzorgcentra zijn: Sint Elisabeth (Oostende), Maria ter Ruste (Zwevezele), Amphora (Wingene), De Zonnewende (Meulebeke), SAMEN (campus Wakken), SAMEN (campus Tielt), Sint Vincentius (Kortrijk), Sint Jozef (Moorsele), Sint Anna (Bulskamp) en Zorg en Welzijn Zedelgem (Zedelgem). Daarnaast is er ook een nauwe samenwerking met Mensa (Meulebeke) voor maaltijdzorg.
www.gvo.be

Over Familiehulp
Familiehulp is dé partner voor zorg en ondersteuning voor iedereen in Vlaanderen en Brussel. Jong en oud, alleenstaanden en gezinnen, mantelzorgers en mensen met een zorgbehoefte kunnen ons met een gerust hart hun vragen toevertrouwen. Wij zijn altijd in de buurt met een antwoord op hun maat. Familiehulp is ook professioneel partner in verschillende samenwerkingsverbanden. Zorg- en andere actoren kunnen bij ons terecht voor een aanbod voor hun specifieke doelgroepen. Als maatschappelijk verantwoord werkgever zetten wij sterk in op opleiding en vorming en de combinatie van gezin en werk. Familiehulp is een waardengedreven organisatie, met bijzondere aandacht voor kwetsbare groepen, diversiteit en duurzaamheid. Bekijk ons ruime aanbod op www.familiehulp.be
www.familiehulp.be

1 reactie

Viaene Marleen
Geschreven op 2020-03-09 22:38:40
Ik ben in 1979 afgestudeerd als gezins en sanitaire helpster maar ik ben dan 30 jaar zelfstandig geweest en nu werk ik in het onderhoud in Moorsele in het rusthuis!! Ik heb wel een jaar bij familiehulp gewerkt en examen gedaan in Brugge

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.