Home > Woonzorgcentrum Jacky Maes uit Bredene laat vijf dagen de tanden zien

Woonzorgcentrum Jacky Maes uit Bredene laat vijf dagen de tanden zien

Geschreven op 19 september 2021 om 10:02 door Mario De Wilde

Van morgen maandag 20 tot vrijdag 24 september staat woonzorgcentrum Jacky Maes uit Bredene volledig in het teken van de mondzorg. Het ganse jaar door wordt de mondzorg van de bewoners opgevolgd. Maar tijdens deze themaweek wordt dit extra in de kijker geplaatst. Het woonzorgcentrum beschikt over een eigen mondzorgteam en halfjaarlijks komt de mobiele tandartsenpraktijk ‘Gerodent’ vanuit het UZ Gent naar Bredene. “Tijdens de week van de mondzorg zorg het mondzorgteam van het WZC Jacky Maes voor een gans programma met o.a. de mondzorgquiz ‘Wie wint de Gouden Tand’”, zegt schepen van sociale zaken Eddy Gryson. Met deze campagne wil het woonzorgcentrum de eigen expertise in de kijker zetten en zowel collega’s als residenten en hun familie bereiken.

Het woonzorgcentrum zet dan ook in op het dagelijks en goed poetsen, een goed onderhoud van protheses en regelmatig tandartsbezoek. Een goede mondgezondheid is uitermate belangrijk om goed te kunnen eten, praten en lachen. “Een frisse mond maakt het contact met anderen gemakkelijker. Bovendien doet een slechte mondgezondheid het risico op longontsteking en hart- en vaatziekten toenemen. Bij mensen met diabetes kan een slechte mondgezondheid de bloedsuikerspiegel ontregelen. Een goede mondgezondheid heeft dus enkel voordelen en is voor kwetsbare ouderen extra belangrijk”, geeft schepen Eddy Gryson aan.

Foto: van links naar rechts: Jean-Claude Molhant (bewoner WZC Jacky Maes), Joyce Meyers (logopediste), Janina Van Hooreweder (zorgkundige), Schepen van sociale zaken Eddy Gryson, Hilde Ryckaert (logopediste), Gerry D’hooge (animator).

Copyright gemeente Bredene

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.