Home > Woning loopt zware schade op door brand in Beveren-Roeselare. Opladen brommer mogelijk oorzaak

Woning loopt zware schade op door brand in Beveren-Roeselare. Opladen brommer mogelijk oorzaak

Geschreven op 5 juli 2023 om 05:10 door Mario De Wilde

Een woning in de Groothofstraat in Beveren-Roeselare raakte zwaar beschadigd door een brand. De bewoner Georges Verdonck vermoedt dat het opladen van zijn gloednieuwe elektrische brommer de oorzaak is. “Dinsdagmiddag laadde ik de brommer buiten op. Toen het begon te druppelen trok ik naar binnen en zette ik de brommer in de gang van mijn woning. Plots werd ik opgeschrikt door een eerste ontploffing, maar al snel volgden er nog enkele hele luide knallen. Ik zag mijn elektrische brommer in brand staan.”

Onbewoonbaar
Georges vluchtte in paniek weg langs de achterzijde van zijn woning. “Ik kon niet via de voordeur omdat mijn brandende brommer in de weg stond.” Eens buiten verwittigde hij de buurtbewoners zodat zij tijdig hun woning konden verlaten. Een van de buren belde ondertussen ook de brandweer van Roeselare op. Die snelde ter plaatse en kreeg het vuur snel onder controle. “Het huis is onbewoonbaar. In de woning van de buurman was er rookontwikkeling. Die woning hebben we geventileerd. De bewoner kan er blijven wonen”, aldus Bert Vanhuyse, brandweerofficier bij de brandweer van Roeselare.

De Bonte Os
Terwijl de buren zich ontfermden over Georges zocht de politie onmiddellijk naar een oplossing voor de getroffen man. Hij kan dinsdagnacht in hotel De Bonte Os terecht. Omdat het wellicht even zal duren vooraleer hij terug kan naar zijn huurhuis wordt er gekeken om een crisiswoning ter beschikking te stellen. Met dank aan Mandelnieuws/ Foto Bert Feys

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.