Home > WK uitschakeling: een herinnering aan de gouden generatie van België

WK uitschakeling: een herinnering aan de gouden generatie van België

Geschreven op 9 december 2022 om 13:49 door Mario De Wilde

België is uitgeschakeld op het WK voetbal in Qatar. In de groepsfase behaalde de ploeg van Roberto Martinez maar 4 punten, wat niet genoeg was om een plek in de knock-out fase te verdienen. Het 0-0 gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen Kroatië betekende het einde van het toernooi voor onze Rode Duivels. Hiermee komt er een einde aan de de succesvolle fase van onze ‘gouden generatie’. Wil je toch een herinnering overhouden aan de, in ogen van velen, beste generatie voetballers die wij als België ooit hebben gehad? Dan kun je bijvoorbeeld een fotoboekje maken met daarin alle herinneringen en spelers die hebben bijgedragen aan het succes van de laatste jaren. Aan deze fase lijkt namelijk officieel een einde te zijn gekomen.

Helden aan de muur

Wil jij voor eeuwig een herinnering aan deze spelers, die bijgedragen hebben aan enorm succesvolle voetbaljaren? Dan kun je een foto laten afdrukken van de gehele Belgische selectie of van bijvoorbeeld een van je helden, zoals Lukaku of de Bruyne. Zo zie je iedere dag je helden aan de muur, die de jongste Belgische voetballertjes dagelijks inspireren om dit te willen bereiken.

Te oud

De uitschakeling is niet geheel verrassend. Veel spelers zijn simpelweg te oud. Dit werd ook binnen de selectie geconstateerd, wat zorgde voor wat ongemakkelijkheid en irritatie. Zo gaf sterspeler Kevin de Bruyne in een interview aan dat hij geen geloof had in een Belgische WK-winst. Hij constateerde: ‘we hebben geen kans, we zijn te oud.’ Ook waren zijn antwoorden later in het interview ietwat droog en kortaf. Het besef dat de gouden generatie op zijn eind gaat lopen of misschien al wel is gelopen, zorgt voor irritatie.

De toekomst

Is er dan ook nog positief nieuws? In zekere zin wel. Er komen gelukkig wel wat jonge spelers aan. Jeremy Doku, Alexis Saelemaekers, Lois Openda en Charles de Ketelaere zijn de meest spraakmakende namen die de nieuwe generatie weer kleur moeten gaan geven. Tegelijkertijd is het zorgwekkend dat er maar een beperkt groepje spelers in opkomst is om de gouden generatie op te gaan volgen. In het achterhoofd houdende dat sterspelers als Lukaku, de Bruyne, Mertens, Hazard misschien al wel hun laatste WK hebben gespeeld, is er echt nieuw talent nodig.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.