Home > Witbuikegels Bella en Ventris weer herenigd met Rolypoly in De Zonnegloed

Witbuikegels Bella en Ventris weer herenigd met Rolypoly in De Zonnegloed

Geschreven op 17 november 2019 om 11:33 door Mario De Wilde

Gisteren mochten in De Zonnegloed in Oostvleteren de witbuikegels Bella en Ventris hun soortgenoot Rolypoly vergezellen. De dieren begonnen meteen enthousiast hun nieuwe verblijf te ontdekken en genieten duidelijk van de grote ruimte en de stenen en stammen om heerlijk tussen te kruipen.Tijdens de eerste nacht waren ze elk om de beurt actief en ’s ochtends lagen ze heerlijk samen te slapen.

Verhaal Ventris
Ventris werd gevonden bij particulieren in de tuin. Hij had een gewond achterpootje, toch werd hij pas twee weken later naar een opvangcentrum gebracht. Toen hij eindelijk binnengebracht werd, was het achterpootje al aan het afsterven, zat hij onder de mijten en had hij al veel van zijn stekels verloren. Het opvangcentrum heeft meteen het pootje verzorgd en een behandeling gestart tegen de mijten.

Verhaal Bella
Door opname in het rusthuis kon de vorige eigenaar van Bella niet meer voor haar zorgen. Kennissen van de vrouw hebben Bella in huis genomen en haar de nodige zorg gegeven. Na een jaar moest de nieuwe eigenaar afstand doen van deze witbuikegel om de studies verder te zetten op kot. Nu kan. Bella genieten van een mooi leven samen met Rolypoly en Ventris.

De Zonnegloed is niet zomaar een dierenpark.
De Zonnegloed is een thuisbasis/toevluchtsoort van ongeveer 350 dieren, elk met hun verschillende karakters en persoonlijkheden. Omdat we een actief rescue centrum zijn dat zich bezighoud met individuen die vaak niet echt een gelukkige leven hebben gehad, hebben de dieren altijd voorrang. Het zijn in- & uitheemse dieren in nood, dieren die niet meer terug in de natuur kunnen. We bieden ze een warme thuis aan voor de rest van hun leven.
Een plaats waar dieren deze kansen krijgen, noemt een Sanctuary. Dit betekent een veilig nest, een warme thuis. Vandaar de naam De Zonnegloed. In Europa is De Zonnegloed hierin uniek. Met uw bezoek beleef je niet alleen een leuke, leerzame dag, maar je steunt ook de werking van De Zonnegloed vzw, namelijk het redden van verwaarloosde, wilde dieren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.