Home > ‘Wit jet nog?’: herinneringswandelingen van Viertoren in Westkust

‘Wit jet nog?’: herinneringswandelingen van Viertoren in Westkust

Geschreven op 13 augustus 2021 om 08:31 door Gino Ester

Met enkele bewoners van het Sint-Bernardus Woonzorgcentrum
uit De Panne namen we vandaag deel aan de nieuwe herinneringswandeling “Wit jet nog?” In samenwerking met de Alzheimer Liga Vlaanderen werkte de intergemeentelijke samenwerking Viertoren vier herinneringswandelingen uit onder de titel ‘Wit jet nog?’.
Vanaf nu kan je via de erfgoedapp genieten van wandelingen in De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne die je herinneringen laten ophalen aan het verleden. De wandelingen zijn gericht op personen met dementie en hun mantelzorgers, maar zijn evengoed een leuke activiteit voor andere mensen die herinneringen aan vroeger willen ophalen.

De lokale besturen, Viertoren en de Alzheimer Liga Vlaanderen sloegen de handen in elkaar om 4 gevarieerde en interessante wandelingen uit te werken, op maat van elke gemeente. Aan de hand van beeldmateriaal uit de erfgoeddatabank Westhoek verbeeldt kan je een leuke route volgen en het verleden herbeleven.

Erfgoedapp en uitleenbaar
Alle vier de wandelingen zijn beschikbaar in de erfgoedapp aangeboden door Faro. Voor personen die liever niet met een smartphone of tablet werken, of niet meer zo goed zien, is er ook van elke wandeling een papieren, uitleenbare versie voorzien. Via de website van Viertoren (www.viertoren.be) kan je de map reserveren. Het meeste beeldmateriaal werd gehaald uit de erfgoedbank ‘Westhoek verbeeldt’, dat ondersteund wordt door Viertoren. Ben je geïnteresseerd in lokale geschiedenis, oud beeldmateriaal, of gewoon nieuwsgierig, neem dan zeker eens een kijkje op www.westhoekverbeeldt.be.
Foto’s Gino Ester

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.