Home > Wit-Gele Kruis afdeling Oostkust schenkt € 500 aan Oranje vzw in Sijsele

Wit-Gele Kruis afdeling Oostkust schenkt € 500 aan Oranje vzw in Sijsele

Geschreven op 5 oktober 2023 om 07:44 door Mario De Wilde

Wit-Gele Kruis afdeling Oostkust schonk maandagmorgen een cheque van 500 euro aan Oranje vzw in Sijsele. De organisatie wil iedereen, ook personen met een (vermoeden van) beperking en andere maatschappelijk kwetsbare doelgroepen, een gelijkwaardige plaats geven in de samenleving. Aan de hand van allerlei verbindende initiatieven, willen ze de buurt met elkaar samenbrengen.

“Elk jaar mogen onze collega’s een cheque schenken aan een goed doel”, zegt Wendy Van Renterghem, regiomanager in Wit-Gele Kruis afdeling Oostkust. “Dit jaar koos onze afdeling voor Oranje vzw in Sijsele omdat ze volop inzetten op warme en verbindende initiatieven. Ook veel van onze patiënten zijn gebaat met dergelijke mooie projecten.”

Kerkpleintje

“Het geld zal zeker goed besteed worden,” vertelt Laurent Willem, coördinator bij Oranje vzw, enthousiast. “Momenteel lopen er gesprekken om een stuk grond tussen Oranje en het woonzorgcentrum De Stek om te vormen tot een publieke ontmoetingsplek met petanquebaan, bbq,… Een beetje zoals een kerkpleintje van vroeger waar mensen terecht kunnen voor een gezellige namiddag.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.