Home > Wit-Gele Kruis, afdeling Harelbeke, schonk € 1100 aan T’hus inloophuis te Waregem

Wit-Gele Kruis, afdeling Harelbeke, schonk € 1100 aan T’hus inloophuis te Waregem

Geschreven op 3 oktober 2022 om 14:24 door Mario De Wilde

Het Wit-Gele Kruis, afdeling Harelbeke, heeft een mooi bedrag van 1.000 EUR verzameld en schonk dit aan T’hus inloophuis te Waregem. T’hus is een inloophuis voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid. Hun werking bestaat vooral uit vrijwilligers met een ervaring in de geestelijke gezondheids- en de verslavingszorg. Dit initiatief kwam tot stand door een samenwerking tussen De Bolster (Groep Zorg H. Familie), OLV van Lourdes Waregem en de lokale besturen Waregem. Veel mensen vinden hun weg naar T’hus, op sommige momenten is men zelfs met een 50-tal personen aanwezig op activiteiten die georganiseerd worden (bijv. creanamiddagen, wandelingen, gezelschapsmiddagen, …). Hierdoor leren de aanwezigen ook gemakkelijk nieuwe mensen en vrienden kennen wat helemaal aansluit bij het opzet van het project.

Vanessa De Cuyper, hoofdverpleegkundige bij Wit-Gele Kruis Harelbeke: “Als thuisverplegingsorganisatie komen we bij heel wat mensen thuis over de vloer en merken we dat niet iedereen het altijd even gemakkelijk heeft op psychologisch vlak. Met deze verzamelde 1.000 euro hopen we het inloophuis te steunen zodat mensen met psychische kwetsbaarheden hier goed kunnen blijven ontvangen worden.”

Op de foto staan van links naar rechts Wit-Gele Kruis verpleegkundigen Els Vansteenbrugge, Sofie Vandenbussche, Claudine Demeulemeester, Vanessa De Cuyper en Kelly Vercaigne, verantwoordelijke van T’hus, samen met 2 vrijwilligers rechts.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.