Home > Winter in Oostende wordt dit jaar nog groter: Wapenplein krijgt ook een kerstmarkt

Winter in Oostende wordt dit jaar nog groter: Wapenplein krijgt ook een kerstmarkt

Geschreven op 7 juli 2023 om 10:18 door Mario De Wilde

Dubbele betovering: Winter in Oostende breidt uit van Leopoldpark naar Wapenplein
Naast Winter in het Park met schaatspiste en kerstchalets in het Leopoldpark, zal er in Oostende voortaan ook een kerstmarkt op het Wapenplein komen. Toerisme Oostende vzw gaat hiervoor in zee met dezelfde organisator als de vorige edities – die positief uit de aanbestedingsprocedure kwam – en dat voor minstens drie jaar. De stad wordt met de nieuwe formule nog meer dé winterstad van Vlaanderen, waarbij inwoners en bezoekers extra kunnen genieten.

Het Leopoldpark in Oostende zal deze winter opnieuw omgetoverd worden tot een feeëriek winterpark met kerstchalets en een drijvende schaatspiste. Op de vijver komt ook een schaatsbar, een terras met uitzicht op de piste en een authentieke paardenmolen. Centraal op het plein voor het bloemenuurwerk komt een prachtige ‘Weihnachtspiramide’, omgeven door typische kerstchalets. Met deze nieuwe opstelling wordt rekening gehouden met het draagvlak van het evenement voor de inwoners en de erfgoedwaarde van het park, zonder in te boeten op beleving.

Naast het Leopoldpark is er vanaf dit jaar ook een nieuwe kerstmarkt op het Wapenplein. Door de organisatie van een tweede kerstmarkt wordt de link gelegd tussen het handelscentrum en het Leopoldpark. Op het plein zullen er drie sfeerzones gemaakt worden, zorgvuldig ingepland en met zicht op de horecazaken. De horecazaken op het Wapenplein zullen ook de mogelijkheid krijgen om gezamenlijk een kerstbar uit te baten. Bezoekers vinden er straks ook het geliefde Huis van de Kerstman, de grote kerstboom en de attractie Sapin Magique terug.

”De maand december is dankzij ‘Winter in Oostende’ de voorbije jaren uitgegroeid tot een toeristische topperiode met heel wat extra overnachtingen tot gevolg” zegt burgemeester Bart Tommelein. “Door een bijkomende kerstmarkt op het Wapenplein, in het hart van ons shoppingapparaat, zorgen we samen met de lokale handelaars voor bijkomende sfeer voor de eindejaarsshopper. Tegelijk vergroten we het draagvlak bij de inwoners rond het Leopoldpark, door een betere spreiding van de bezoekers en een aanpassing in de openingsuren van de tijdelijke horeca-uitbatingen.”

Deze opstelling zal minstens de volgende drie jaar aangehouden worden. Toerisme Oostende vzw heeft voor de organisatie een nieuwe overeenkomst gesloten met eventbureau Look i Like, dat positief uit een aanbestedingsprocedure kwam. Dit evenementenbureau kan heel wat referenties voorleggen en sinds 2017 organiseren ze ook al Winter in Oostende in het Leopoldpark.

Deze kerstmarkten kaderen in een totaalaanbod van winterevenementen in de Stad aan Zee waar beleving en verwondering centraal staan. Toerisme Oostende vzw is momenteel volop bezig het volledige programma vorm te geven.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.