Home > Wint Cercle deze namiddag thuis van AA Gent dan springt het over Club

Wint Cercle deze namiddag thuis van AA Gent dan springt het over Club

Geschreven op 22 oktober 2023 om 07:26 door Mario De Wilde

Na de winst tegen OH Leuven trok Cercle Brugge met een positief gevoel de interlandbreak in. “De drie punten waren goed voor het vertrouwen”, aldus coach Miron Muslic. “Het zorgde ervoor dat we de voorbije twee weken toch net iets gemakkelijker konden werken na de voorafgaande 0 op 9. Het maakt deel uit van onze taak om als groep te groeien.”

“Wisselen tussen twee verschillende manieren of een formatie van voetballen is onze volgende stap. We geraken hiertoe stilaan in staat. Ook bij het zoeken naar oplossingen. Het moet voor de tegenstander onvoorspelbaar blijven om tegen Cercle te spelen. Dat is de volgende stap in ons project.”

Edgaras Utkus speelde twee keer de volle negentig minuten met Litouwen, Hugo Siquet keerde terug van bij de beloften, net als Kazeem Olaigbe, die zich in de kijker speelde door voor de derde keer op rij met evenveel goals als invaller bepalend te zijn. Kazeem sloot donderdag terug bij de groep aan. “Met zijn borst vooruit en een brede glimlach”, vertelt de trainer. “Hij kwam bij ons in september en na die twee interlandbreaks was hij misschien wel meer bij de nationale beloften dan bij ons. We deden wat aanpassingen in ons spel, vooral voor onze aanvallende spelers. Kazeem heeft in die zin een interessant profiel. Ook voor Cercle zal hij binnenkort scoren en voor assists zorgen”, klinkt de coach overtuigend. Zoals Kévin Denkey. “Ik was bijzonder tevreden dat zijn interlandmatchen werden geannuleerd en hij de voorbije twee weken bij ons kon blijven. Kévin blijft gefocust. En dat is goed. Constante in zijn spel leggen is zijn voornaamste werkpunt en hij is op de goede weg. Hij blijft een fantastische kerel en tegen OHL was het zeker niet zijn laatste hattrick voor Cercle.”

Vandaag om 16 uur wacht in het Jan Breydelstadion KAA Gent. “Het is een compleet voetballende ploeg. Ze hebben in alle linies kwaliteiten. Maar wij hebben hen graag als tegenstander. We kunnen er veel tegenover zetten en met die gedachte trekken we naar de wedstrijd. Het is aan ons om een sterke prestatie neer te zetten en het hen zo moeilijk mogelijk te maken. Vorig seizoen behaalden we in de reguliere competitie een zes op zes tegen hen. Dat moet opnieuw een uitdaging zijn.” Wint Cercle deze namiddag thuis van AA Gent dan springt het met twee punten voorsprong over Club. Aan motivatie zal het dus niet liggen bij groenzwart.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.