Home > Winnaars Sportjuweel 2023 van De Panne zijn bekend

Winnaars Sportjuweel 2023 van De Panne zijn bekend

Geschreven op 3 juni 2023 om 20:03 door Mario De Wilde

Gisteravond werden alle sportkampioenen in De Panne gehuldigd tijdens het Pannese Sportjuweel. Na enkele coronajaren is de sportshow terug van weg geweest. Heel wat sporttalenten maakten hun opwachting tijdens deze mooie sportavond, die doorspekt was met leuke intermezzo’s en vernieuwende choreografieën van Dynamic Dance school en Cirq’ulation Locale. Ook de lachspieren werden eventjes getraind door stand-up comedian Jeron Dewulf.
Het werd al heel snel duidelijk dat onze gemeente rijk is aan sporttalent.

Zowel jong en oud sleepten dit jaar mooie kampioenstitels in de wacht. Er was dit jaar heel wat talent te bespeuren in Acrogym Zeestern Immaculata met heel wat West-Vlaamse kampioenen en zelfs een derde plaats op het Belgisch kampioenschap. Ook bij Westhoek Badmintonclub kon men rekenen op een provinciaal kampioen en Belgisch kampioen. In KBBC De Panne mocht men enkele reekskampioenen vieren. Uit alle genomineerden werden uiteindelijk de winnaars verkozen.

De winnaars van het Pannese Sportjuweel eventjes op een rijtje:
– Pannese Sportjuweel individueel: Aaron Vandenberghe (Belgisch kampioen studenten klasse 4-5-6 heren enkel – Westhoek Badminton)
– Pannese Sportjuweel ploegsport: KBBC De Panne U16 meisjes
(Kampioen U16 niveau 2 reeks A – Winnaar beker van West-Vlaanderen)
– Beloftevolle jongere: Sytse Lammens (Vlaams kampioen dubbele mini-trampoline -12 jaar)
– Sportiefste senior: Marc Depauw (Zeilwagenrijden: Marc startte pas op latere leeftijd met het zeilwagenrijden maar kon desondanks al 25 overwinningen op 28 wedstrijden op zijn naam schrijven).
– Sportverdienste uitzonderlijke loopbaan clubbestuurder: Benny Dezeure (Zeilwagenrijden: Benny is zelf een bedreven zeilwagenrijder, maar heeft er een fantastisch loopbaan van meer dan 30 jaar in de sport opzitten en dit als clubbestuurder maar ook als medewerker in de federatie).
Foto: gemeente De Panne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.