Wim Willaert uit Nieuwpoort één van de tien Celebrity MasterChefs Vlaanderen
Binnenkort op Play4 en GoPlay: ‘Celebrity MasterChefs Vlaanderen’ met daarin de West-Vlaamse vertegenwoordiging door acteur, regisseur, muzikant en auteur Wim Willaert uit Nieuwpoort. Na een culinaire wereldreis in meer dan 60 landen, landt het grootste reality-kookformat MasterChef dit najaar op Play4 met een gloednieuwe editie: Celebrity MasterChef Vlaanderen. Daarin laten 10 bekende amateurkoks zich van een hele andere kant zien. Ze rapen al hun moed bij elkaar, koken de sterren van de hemel en proberen de jury op alle mogelijke manieren in te pakken. Onversneden emotie, ontvlambare passie en doorgebakken volharding op een bedje van moed en afgewerkt met een zeste van bloed, zweet en tranen. Dat is waar deze culinaire afvalrace om draait.
Onder toeziend oog van een driekoppige, getalenteerde en bovenal professionele jury met een ongezouten mening geven de chefs het beste van zichzelf en proberen ze de lekkerste gerechten op tafel te toveren. En dat allemaal tijdens een reeks beproevingen om duimen en vingers bij af te likken. De prijs? De felbegeerde titel van Celebrity MasterChef 2023 én een luxediner in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve. We stellen de tien deelnemers van heel uiteenlopende aard graag aan je voor:
Bent Van Looy
“MasterChef is eigenlijk mijn lievelingsprogramma. Topchefs die praten over techniek, over de perfecte cuisson van vis of over de knapperigheid van erwtjes. Dat maakt het heerlijk om naar te kijken en kan ik helemaal bij wegdromen. Hopelijk kan ik de jury en de kijkers thuis ook een beetje laten wegdromen van mijn gerechten.”
Linde Merckpoel
“MasterChef is fenomenaal. Mijn eerste indruk is gewoon ‘WAUW’. Ik eet graag, maar nu het serieus begint te worden vraag ik mij wel af: kook ik goed genoeg?”
Wim Willaert
“Koken is voor mij iets essentieel en ik doe het gewoon graag. Als ik mijn talent als acteur niet had gehad, dan zou ik na mijn legerdienst bijgetekend hebben bij de marine en kok geworden zijn.”
Lynn Van den Broeck
“Ik heb het koken vooral meegekregen van mijn mama en mijn omaatjes. Tradities zijn voor mij belangrijk, dus die wil ik ook meenemen in de MasterChef-keuken.”
Boris Devis
“Ik ga graag eten in restaurants over de hele wereld. Ik reis er zelfs voor naar Peru, Thailand, … Maar nu moet ik het zelf gaan doen. Het lijkt wel alsof ik de kunstenaar moet zijn in mijn eigen galerij.”
Charlie Dewulf
“De zenuwen staan strak gespannen en koken onder tijdsdruk gaat voor mij een stevige uitdaging zijn. Maar ik ga alles geven en buiten mijn kookcomfortzone gaan om de jury te imponeren. En als de jury van een ding zeker mag zijn: k wil iets magisch op mijn bord proberen toveren.”
William Boeva
“Voor mij is het een droom om zoveel mogelijk met eten te mogen bezig zijn. Ik ben opgegroeid met buitenlandse keukens en ik denk dat ik ondertussen al rond de 2000 restaurants bezocht heb. Het niveau in de keuken zal ongelooflijk hoog liggen, maar dat schrikt mij niet af. Ik wil mijn passie voor eten laten terugkeren in mijn gerechten en hopelijk de jury omverblazen met smaakbommen.”
Sarah Puttemans
“De MasterChef-keuken is wereldwijd een begrip onder hobbykoks. Dat ik als kok met het minste aantal kilometers in de keuken dit avontuur mag aangaan, maakt me wel een beetje zenuwachtig. De lat ligt hoog, dus dat wordt pittig. Ik sta hier met een klein hartje, maar ik denk dat Viktor heel blij gaat zijn dat ik na dit avontuur toch een beetje kan koken (lacht).”
Hakim Chatar
“Ik ben heel benieuwd naar het avontuur in de MasterChef-keuken. Ik zal blij zijn als de jury mijn gerechten lekker vindt en mij nog extra tips geeft om het beter te doen. En als ze het niet goed vinden, dan is dat een probleem … voor hen, niet voor mij (lacht). Ik wil graag een soort fusionkeuken brengen door de meer traditionele Marokkaanse keuken te moderniseren of te mixen met een meer Belgisch getinte keuken.”
Cath Luyten
“Fuck, hoe zot is dit? Hét kookprogramma der kookprogramma’s en ik moet hier voor een topjury laten zien wat ik waard ben achter de kookpotten. Ik heb mij er gewoon in laten luizen (lacht). Ik ben wel zenuwachtig, want ik ben het eigenlijk gewoon dat iedereen mijn eten altijd lekker vindt en dat zou nu wel eens anders kunnen zijn.”