Home > Wim en Melissa zijn de nieuwe leden van het Managementteam van Veurne

Wim en Melissa zijn de nieuwe leden van het Managementteam van Veurne

Geschreven op 9 augustus 2023 om 10:48 door Mario De Wilde

De gemeenteraad van Veurne ondersteunde eind 2022 de idee om beleidsmedewerker Mens en de directeurs van Jeugdhulp Zonnewende en WZC Ter Linden toe te voegen aan het managementteam. Zo maken Wim Meirlevede (Ter Linden) en Melissa Caron (beleidsmedewerker Mens) nu ook deel uit van het team dat eerder werd gevormd door Algemeen Directeur Joke Jonckheere, Financieel Directeur Kris Degraeve en beleidsmedewerkers Karlien Brysbaert (Vrije Tijd), Benny Vandromme (Grondgebiedszaken), Didier Boydens (ICT), Thomas Goethals (Leefomgeving), Birgit Craeye (Organisatieondersteuning), Roel Lepoutre (Jeugdhulp Zonnewende) en Peter Debeir (Welzijn).

Wim Meirlevede startte in mei als de nieuwe directeur van het woonzorgcentrum Ter Linden en is zo verantwoordelijk voor de grootste dienst binnen Stad Veurne, waarin een derde van het totale personeelsaantal van de stad aan de slag is (150 van de 450). Wim heeft pakken ervaring in de zorgsector en was eerder aan de slag als onder andere klinisch verpleegkundige, wetenschappelijk datamanager (UZ Leuven), paramedisch directeur (AZ Sint-Jan Brugge-Oostende). Ook in de privé-sector verdiende Wim zijn strepen, onder andere bij Agfa-Gevaert en e-BO Enterprises.

Melissa Caron is onze allereerste beleidsmedewerker Mens. Melissa werkte 11 jaar lang als maatschappelijk assistent, waarvan 6 bij onze Sociale Dienst en werd er in november 2022 waarnemend diensthoofd. Door de herschikking van het organogram van de stedelijke administratie was er nood aan een beleidsmedewerker Mens. Melissa slaagde voor de voorwaarden en draagt nu de verantwoordelijkheid voor zowel de Sociale Dienst als de Dienst Burgerzaken.

Joke Jonckheere, Algemeen Directeur: “We zijn verheugd dat, door de komst van Wim, Melissa en Roel, de OCMW-poot versterkt is binnen het MAT. Zeker na de inkanteling in 2019 van het OCMW en het stadsbestuur is deze stap enorm betekenisvol. We willen samen met hen en de andere collega’s beleidsmedewerkers en directeurs van Veurne een uitstekende stad maken om te wonen, te werken en te bezoeken.”

Peter Roose, burgemeester: “Het is belangrijk dat we regelmatig ook onze organisatiestructuur aanpassen aan de nieuwe uitdagingen die op ons afkomen, zodat we verder een kwaliteitsvolle dienstverlening kunnen blijven aanbieden aan onze inwoners en haar bezoekers.”

Foto: Wim Meirlevede en Melissa Caron met hun bevoegde schepen van Welzijn Guido Hoste

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.