Home > Willem Lanszweert, voormalig conservator van het Nationaal Visserijmuseum in Koksijde, plots overleden

Willem Lanszweert, voormalig conservator van het Nationaal Visserijmuseum in Koksijde, plots overleden

Geschreven op 5 maart 2022 om 09:53 door Mario De Wilde

Met enorme droefheid vernam het gemeentebestuur van Koksijde het overlijden van Willem Lanszweert, voormalig conservator van het Nationaal Visserijmuseum. Willem zal voor eeuwig verbonden blijven met het @navigomuseum. De visserij was zijn passie. Hij kon mensen hiermee ook enorm enthousiasmeren. Alle collega’s van de gemeente werkten heel graag met hem samen. Burgemeester Marc Vanden Bussche en schepenen wensen de familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit zware verlies. Dit is alvast de warme boodschap van de collega’s van het NAVIGO.

***
Droef verneemt team-NAVIGO het overlijden van oud-conservator Willem Lanszweert. Willem genoot al sinds enige tijd van zijn pensioen, nadat hij sinds 1976 tewerkgesteld was in het museum. In 1988 werd hij conservator, hij bleef aan het roer tot 2010. De kroon op zijn werk was ongetwijfeld het project ‘het zeil wordt in de top gezet’, de tweede uitbreiding en herinrichting van het museum tussen 2004 en 2008. Zijn vele publicaties over visserij zorgen ervoor dat zijn kennis en invloed verder zullen blijven leven. Zijn interesse was heel ruim, we herinneren ons in het bijzonder zijn passie voor de kennis over het geloof en bijgeloof van de vissers. Met een enorme drive was Willem ook spilfiguur in verschillende verenigingen zoals modelbouwclub De Dissel en de Radioamateurs. Tot op het einde was Willem betrokken bij de vzw Vrienden van het Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke, de redactie van het mededelingenblad lag hem als ere-secretaris nauw aan het hart. Het museumteam denk met een warm hart terug aan deze collega en wenst familie en vrienden veel sterkte bij dit verlies.

1 reactie

Germain Schepens
Geschreven op 2022-03-05 16:17:15
Met droefheid verslagen. Hij was een positief ingesteld mens, een mens tussen gewone mensen. Sterkte aan de familie Germain

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.