Wildliefhebbers kunnen zich volop uitleven bij Ristorante Da Claudio in Nieuwpoort
Ook ongeduldig aan het wachten op de knusse warmte van de herfstperiode? Goed nieuws: terwijl stilaan de bladeren van de bomen dwarrelen, kunnen foodliefhebbers volop beginnen dromen van een dampende portie pappardelle pasta met een ragout van everzwijn, een stoofvlees (brasato) van hert met Barolo wijn of patrijs met boschampignons. In Nieuwpoort kan je daarvoor terecht bij een rasechte Italiaan. Al meteen bij het binnenstappen van Ristorante Da Claudio, bén je en voel je je ook in Italië. Gastheer Claudio Acquaro waakt met veel liefde en passie over de zuiderse authenticiteit. Bevlogen chef én gepassioneerde maître-sommelier tegelijk: Claudio is niet voor niets sommelier van het jaar. Samen met Martino Palazzo vormt hij een fantastisch topduo
Verwacht geen pizza’s of spaghetti. Op de wisselende kaart enkel heerlijk gekruide vis- en vleesgerechten, huisgemaakte pasta’s en desserts van hoog gastronomisch gehalte, steeds bereid met de beste producten, doorgaans bij de beste Italiaanse leveranciers aangekocht. Populair zijn al vele jaren de twee menu’s (tussen € 45 en € 55) en de lunch (€ 25). In de gezellige lounge kun je lekkere Italiaanse drankjes proeven of een wijndegustatie organiseren. De kroon op het werk is een overnachting in ‘La bella Italia’ boven het restaurant. Voor amper € 240 (2 personen, diner – overnachting – ontbijt) ervaar je iets hemels…
Marktstraat 19
8620 Nieuwpoort
tel:058 – 24.33.74
web: www.ristorantedaclaudio.be
mail: info@ristorantedaclaudio.be
open van 12.00 tot 14.00 uur & van 18.30 tot 22.00 uur – zondag en maandag gesloten – romantisch terras achteraan – groepen tot 40 personen welkom – eigen traiteurdienst – bekroond door Michelin en GaultMillau