Home > Wil je weten hoe druk het in Sluis is? Raadpleeg je SMS berichten

Wil je weten hoe druk het in Sluis is? Raadpleeg je SMS berichten

Geschreven op 20 juli 2020 om 13:18 door Mario De Wilde

De stad Sluis is in Zeeland hét voorbeeld omtrent de ontvangst en begeleiding van haar Belgische gasten.
Nederland en België zijn veilige landen om te bezoeken1. De ondernemers in de stad Sluis en de gemeente hebben al jaren een maandelijks Binnenstad Management-overleg. Direct na de start van de coronacrisis hebben zij, met de gezamenlijke ondernemers in de gemeente Sluis een Taskforce “Marketing en Promotie” opgericht voor de gemeente Sluis.

Met de ondernemers in de stad Sluis is een Kernteam Sluis opgericht waarin wekelijks afspraken worden gemaakt omtrent de te verwachten bezoekers en welke extra maatregelen er nog moeten worden genomen. Tevens wordt hier de afgelopen periode geëvalueerd en besproken waar nog verbeteringen mogelijk zijn. Dit overleg vindt plaats onder de verantwoordelijkheid van de Burgemeester, mevrouw Marga Vermue en een delegatie van de Middenstands Vereniging Sluis, onder leiding van de voorzitter, de heer Sancho Jansen. Eerder is in het Kernteam Sluis al besloten om de winkelstraten in Sluis vanaf 12 uur ’s-middags autovrij te maken om de bezoekers in het centrum de maximale ruimte te geven om veilig te kunnen winkelen of een terras, c.q. horecagelegenheid te bezoeken. Ook zijn er looproutes die aangegeven worden middels banieren en zijn er gastvrouwen en -heren aanwezig in het Sluise centrum.
Introductie speciale SMS service
Vrijdag 17 juli startte de gemeente Sluis een pilot met een speciale SMS berichtenservice, waarmee bezoekers geïnformeerd worden over de actuele drukte in het centrum van Sluis. Met deze SMS berichtenservice weet U, als U naar Sluis wil komen of het druk is, of dat U beter op een ander, rustiger moment kunt komen. Deze SMS berichtenservice draagt dus bij aan de veiligheid voor de gasten die in Sluis zijn of voornemens zijn Sluis te bezoeken. Het gebruik van deze SMS berichtenservice is uniek in onze regio! Aanmelden voor deze SMS berichtenservice kan via de site van de gemeente Sluis:
https://www.gemeentesluis.nl/eFormulieren/Aanmelden_berichtenservice_Sluis

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.