Home > Wijndomein Ravenstein uit Wervik wint tweemaal een Belgian Wine Award tijdens Gault & Millau

Wijndomein Ravenstein uit Wervik wint tweemaal een Belgian Wine Award tijdens Gault & Millau

Geschreven op 27 juni 2024 om 14:16 door Mario De Wilde

Wijndomein Ravenstein uit Wervik heeft gisteren tweemaal een Belgian Wine Award 2024 gewonnen. Dat deed het met hun Chardonnay Klytbosch Barrique 2022 en de Acolon 2023. Deze erkenning is een prachtige bekroning voor het harde werk en de toewijding van het team van Wijndomein Ravenstein.
De Belgian Wine Award 2024 werd uitgereikt door Gault & Millau, een gerenommeerde naam in de culinaire wereld. Dit jaar bracht Gault & Millau voor het tweede jaar een Wine Guide Belgium uit, waarin de beste wijnen van België werden geëvalueerd en bekroond. 107 professionele wijndomeinen stuurden hun wijnen in. 216 wijnen werden opgenomen in de gids. Een vakjury van meer dan 60 sommeliers koos tijdens een blindproeverij 55 wijnen als Coup de Coeur en uit die selectie werden 25 wijnen bekroond met een Belgian Wine Award 2024.

Het is een eer voor Wijndomein Ravenstein om naar huis terug te komen met 2 awards en als laureaat van deze prestigieuze onderscheiding te worden erkend. Naast deze 2 wijnen werden ook nog twee andere wijnen van Ravenstein opgenomen in de nieuwe Belgische wijngids. Het gaat om 2 mousserende wijnen, Blanc de Noirs Brut in een Magnumfles en de Ravenstein Rosé Brut.
“Wij zijn enorm trots op deze erkenning,” aldus de enthousiaste Dirk Talpe, eigenaar en wijnbouwer van Wijndomein Ravenstein. “Het is een eer om te zien dat onze inzet en passie voor het produceren van kwaliteitswijnen worden gewaardeerd door experts.”

Het is niet de eerste keer dat Wijndomein Ravenstein erkenning ontvangt voor hun uitmuntende wijnen. In het verleden hebben ze al verschillende awards in de wacht gesleept. In 2021 behaalden ze een zilveren medaille voor de Ravenstein Brut in de wedstrijd Beste Belgische Wijnen. In 2022 werden ze daar bekroond met een gouden medaille voor de Ravenstein Rosé Brut en Blanc de Blanc Brut, en een bronzen medaille voor Le Petit Noir en in 2023 een bronzen medaille voor de Blanc de Noirs Brut. In 2023 nam het wijndomein voor het eerst deel aan de Cool Climate Wine Awards, een internationale wedstrijd, waar ze een zilveren medaille wonnen voor de Ravenstein Rosé Brut en de Chardonnay Barrique 2021.

Wijndomein Ravenstein werd opgericht in 2017 met een aanplant van 2,5 ha. Ondertussen beslaat de wijngaard een oppervlakte van 6 ha. Ravenstein blijft zich inzetten voor het produceren van hoogwaardige wijnen die de rijke tradities van België weerspiegelen. Met hun voortdurende streven naar topkwaliteit is het geen verrassing dat ze steeds weer erkenning krijgen op nationaal en internationaal niveau.

Voor meer informatie over Wijndomein Ravenstein en hun bekroonde wijnen kunt u terecht op de website: www.wijndomein-ravenstein.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.