Home > Wijndomein Mérula in Brugge lukt hattrick met drie topscores en laat die straks proeven

Wijndomein Mérula in Brugge lukt hattrick met drie topscores en laat die straks proeven

Geschreven op 26 oktober 2023 om 07:22 door Mario De Wilde

Wijndomein Mérula, met roots in Oostkamp en dat met de aanplanting van de wijngaard in Sint-Kruis voet zette op Brugs grondgebied, heeft zopas een indrukwekkende reeks onderscheidingen ontvangen, wat hun toewijding aan het produceren van kwaliteitswijnen onderstreept. Onder leiding van Marino Moenaert en Luc Beke heeft Mérula opnieuw hoge standaarden gezet voor Belgische wijnen. Met een streven naar perfectie en een toewijding voor het vak hebben ze recent een reeks indrukwekkende scores en onderscheidingen binnengehaald. Afgelopen zomer ontvingen ze een eerste eervolle vermelding in de gerenommeerde Gault&Millau-gids. Deze erkenning bevestigt de uitzonderlijke kwaliteit van het aanbod van het wijnhuis Mérula.

Nadien werden prachtige scores gehaald op de wedstrijd van de Beste Belgische wijn met volgende Barrique wijnen:

• Mérula Johanniter Barrique 2023
◦ Categorie: Belgische witte wijn
◦ Score: 85,6
• Pinot Gris Barrique 2022
◦ Categorie: Belgische witte wijn
◦ Score: 84,7
• Mérula Rosé 2022
◦ Categorie: Belgische rosé wijn
◦ Score: 80,3

Tot slot viel vorige week het bericht in de bus dat Mérula vier gouden medailles gewonnen heeft bij de prestigieuze wedstrijd PIWI International (Promotion of fungus-resistant grape varieties) in Duitsland. Deze onderscheidingen zijn een getuigenis van het vakmanschap en de niet aflatende toewijding van het team bij Mérula.  “Bij Mérula is het onze visie om kwaliteitswijnen te produceren. We zijn toegewijd aan het bereiken van perfectie in elke fles die we leveren. Deze recente onderscheidingen zijn het bewijs van onze toewijding aan vakmanschap en passie voor wijn,” aldus Marino Moenaert, wijnbouwer van Mérula.

Voor meer informatie of een degustatie van de bekroonde wijnen van Mérula, zetten de zaakvoerders de deuren open voor een herfstdegustatie, waar de kunst van wijn maken tot leven komt. De herfstdegustaties vinden plaats op 4, 5, 11 en 12 november. 

 

 

Over wijndomein Mérula:
Mérula is een toonaangevend Belgisch wijndomein dat bekend staat om zijn passie voor het maken van kwaliteitswijnen. Onder leiding van onze wijnbouwer streeft Mérula naar perfectie in elke fles, met een focus op vakmanschap en authentieke smaken.

3 reacties

Moenaert John
Geschreven op 2023-11-01 11:02:49
Fier op de zoon en gans het Merula team Super wijn proficiat.
Francis Vanhassel
Geschreven op 2023-10-26 12:20:25
Nogmaals het bewijs dat Vlaamse wijnen topkwaliteit kunnen leveren! In de komende jaren gaat de kwaliteit alleen maar verbeteren door de recente aangeplante wijnstokken en de investeringen in een tweede productiehuis! Tevens veel lof voor de Merula rood 2022 en de prijs/ kwaliteit zeer interessante schuimwijnen Merula Brut en Merula Brut Rose vanaf half december terug beschikbaar.
Anne Cardoen
Geschreven op 2023-10-26 08:55:16
Een super verdiende bekroning voor deze TOP wijnen!!! Wij hebben ze reeds kunnen proeven en zijn enorm enthousiaste fans van jullie product 👏🥂🍷👌

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.