Home > Wielsbeke hernieuwt tot minstens 2024 label van ‘Hartveilige gemeente’

Wielsbeke hernieuwt tot minstens 2024 label van ‘Hartveilige gemeente’

Geschreven op 29 maart 2022 om 11:20 door Mario De Wilde

Ook in de periode 2022 – 2024 blijft gemeente Wielsbeke een Hartveilige gemeente. De gemeente is “Hartveilig” sinds 2015. Namens Rode Kruis Wielsbeke overhandigde de plaatselijke afdelingsvoorzitter Jolien Segaert afgelopen vrijdag het label “Hartveilig” aan Rachida Abid, schepen van Welzijn in Wielsbeke. Om het label te verlengen voldeed de gemeente in 2021 aan een aantal belangrijke voorwaarden. Clint Delaere (sportdienst Wielsbeke): “In het najaar werden door de sportdienst en de gemeente meerdere opleidingen “reanimatie met AED” georganiseerd. In oktober volgden 62 inwoners of vertegenwoordigers van verenigingen de opleiding bij onze plaatselijke Rode Kruis-afdeling. Ook 30 leden van het Gemeente- en OCMW-personeel volgden deze opleiding.”

Frédéric Depypere (Rode Kruis Wielsbeke): “Daarnaast investeerde de gemeente ook in een extra AED- toestel ter hoogte van Den Aert in Sint-Baafs-Vijve. En op vraag van het plaatselijke Rode Kruis werden twee bestaande AED-toestellen ruimer toegankelijk gemaakt: aan het woonzorgcentrum in Wielsbeke en aan sporthal de Vlasschaard in Sint-Baafs-Vijve hangt het toestel sinds kort aan de buitengevel.” Daarmee hangen er op dit ogenblik in de gemeente 11 openbare AED-toestellen: 10 die aangekocht en onderhouden worden via de gemeente en één toestel dat door de uitbaters voorzien werd aan de Spar-winkel in Wielsbeke.

“Een AED-toestel hangen is cruciaal om levens te redden; even belangrijk is dat mensen in de buurt weten hoe het te gebruiken. Zo volgde het personeel van de plaatselijke Spar-winkel bij ons de opleiding in oktober. En met hen nog vele inwoners en leden van gemeente- en OCMW-personeel. We willen als Rode Kruis Wielsbeke ook nog de volgende stap zetten en ons rechtstreeks richten op wie woont in de onmiddellijke omgeving van waar een AED-toestel hangt. Wellicht kort na de zomer zullen we gericht hen uitnodigen om bij ons de opleiding “reanimatie met AED” te volgen”, zo besluit Frédéric.
Foto v.l.n.r.: Joost Stevens (Rode Kruis), Clint Delaere (sportdienst Wielsbeke), Jolien Segaert (Rode Kruis), Stephan De Backer (Rode Kruis), Frédéric Depypere (Rode Kruis), Rachida Abid (schepen van Welzijn) en Steven Lefebvre (sportfunctionaris Wielsbeke)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.