Home > Wielrenner Tim Declercq heeft nu ook zijn eigen supportersclub in Zonnebeke

Wielrenner Tim Declercq heeft nu ook zijn eigen supportersclub in Zonnebeke

Geschreven op 16 november 2021 om 11:45 door Mario De Wilde

Eergisteren zondag, 14 november, werd de eerste supportersclub voor wielrenner Tim Declercq in het leven geroepen. Dat gebeurde in d’Oude Timmerie aan de Roeselarestraat in Zonnebeke. De naam van de supportersclub wordt ‘Rook ut de buzze’, naar een hashtag die Tim zelf vaak op sociale media gebruikt na een zware inspanning op kop van het peloton. Ruim honderd genodigden waren present bij de officiële voorstelling. Wij hadden alvast een babbel met bezieler Joachim Jonckheere.

Is de nieuwe supportersclub de eerste voor Tim? Hoe komen jullie bij het idee van een supportersclub voor Tim Declercq?

Tim is een supercoureur en superknecht voor zijn ploegmaats. Echte toewijding. Wij vonden dat dat een supportersclub verdient. Hij had er nog geen en hij was zeer vereerd dat we dit voor hem wilden doen.

Wat is de naam van de club?

‘Rook ut de buzze’. Dat is een term die Tim zelf vaak gebruikt op zijn sociale media als hij op kop van het peloton heeft gesleurd. Zijn bijnaam is ‘El Tractor’ (de tractor in het Spaans) omdat hij heel vaak heel lang in de wedstrijden op kop van het peloton rijdt, zoals een tractor veel werk verricht voor het werktuig dat hij vooruittrekt. ‘Rook ut de buzze’ is dan ook zijn manier om te zeggen: ‘volle bak’, er komt rook uit de uitlaatpijp van de tractor.

Wie maakt deel uit van het bestuur van de club?

We zijn met een aantal mensen: Nele Vanlerberghe en Yves Verpoort, Liselotte Denys en Thijs D’Alleine, Sanne Van Neste en Joachim Jonckheere en persoonlijke vriend (en webmaster) van Tim: Stijn Rammant.

Waarom een supportersclub voor Tim? Is dat niet vaker het geval voor echte ‘winnaars’?

Heel veel supportersclubs focussen inderdaad op renners die regelmatig of vaak winnen. Wij wilden echter ook eens een renner in het licht plaatsen die veel werkt en zorgt dat anderen kunnen winnen en daar is Tim ondertussen toch wel zo’n beetje het toonbeeld van geworden in het profpeloton. Hij won reeds drie keer de trofee de ‘kristallen zweetdruppel’ waarmee de beste helper uit het peloton beloond wordt. Daarnaast is Tim ook een streekrenner. Hij woont met zijn vrouw en dochtertje in Houthulst waardoor hij geregeld ook door Zonnebeke en deelgemeenten passeert op zijn trainingsritjes. Een werker uit onze regio, tophelper, sympathieke renner in de omgang, … dat waren voldoende redenen voor ons om een supportersclub voor Tim op te richten.

Waarom in Zonnebeke?

Dat is vooral omdat de meesten van ons hier wonen. Samen met Nele spraken we een paar keer over een supportersclub voor een renner en plots was het idee geboren om dit voor onze streekrenner Tim Declercq te doen.

Wat appreciëren jullie in Tim

Als renner: zonder twijfel het vele werk dat hij verricht in de kop van het peloton. Hij cijfert zich weg voor de kopmannen zoals Cavendish, Alaphilippe, Evenepoel of Lampaert. Zijn gezichtsuitdrukking als hij volle bak op kop sleurt: het lijkt alsof hij lacht, maar eigenlijk rijdt hij op dat moment tegen of over zijn limiet. Ook de spontaniteit in zijn interviews en zijn West-Vlaamse tongval vinden wij tof!

Als mens: we kennen Tim niet persoonlijk natuurlijk, maar we ervaarden wel al dat hij een heel sympathieke en dankbare kerel is die met de voeten op de grond leeft en met het goede gevoel voor humor.  Dat appreciëren we zeker.

Hoe kunnen de mensen lid worden?

Lid worden kan in d’Oude Timmerie of via onze facebook-pagina ‘Rook ut de buzze – fanclub Tim Declercq. Daar plaatsen we een link waarop mensen hun gegevens kunnen invullen. Daarna nemen we verder met hen contact op omtrent de activiteiten. Leden krijgen extra’s of kortingen op de activiteiten die de supportersclub organiseert. We richten de supportersclub op om de samenhorigheid en het groepsgevoel rond het supporteren voor Tim te vergroten.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.