Home > Wie wordt de Beste Brugse Bakker? Op zondag 25 juni grote taartenbak

Wie wordt de Beste Brugse Bakker? Op zondag 25 juni grote taartenbak

Geschreven op 15 juni 2023 om 09:53 door Mario De Wilde

Maak jij de lekkerste taart van Brugge? Doe tijdens de derde MB Op Zondag mee met de heerlijke taartenbak en wie weet word jij de Beste Brugse Bakker ter wereld. Schrijf je hier in voor de wedstrijd voor volwassenen of kinderen.

Op zondag 25 juni vieren ze in Brugge de 50ste verjaardag van het Volkskundemuseum met een groot volksfeest in het museum en de tuin. En bij een verjaardagsfeest hoort natuurlijk ook taart. Maak jij de lekkerste taart van Brugge? Doe mee met onze bakwedstrijd en laat zien dat jij de Beste Brugse Bakker bent.

Heeft jouw taart een verhaal? Is het een familierecept, een traditionele taart, een feesttaart of een taart die iets vertelt over het museum en zijn collectie? Laat het ons zeker weten bij je inschrijving. Breng je zelfgebakken taart mee naar het Volkskundemuseum op 25 juni. Een professionele jury van cakekenners en taartentoppers, bestaande uit patissier Servaas Van Mullem en Geert Jonckheere (bakkerijschool Ter Groene Poorte), zal jouw creatie proeven en beoordelen. Kan jij hen van hun stoel blazen met jouw taart? Kortom: bakkers, hou jullie klaar en… bakken maar!

Ben je meer een smuller dan een bakker? Na de wedstrijd verkopen we de taarten per stuk, samen met een heerlijk kopje koffie of thee. Proef en oordeel zelf welke taart de beste is. De opbrengst van de taartenbak gaat naar het lokale dierenasiel.

Praktisch
Zondag 25 juni, vanaf 12u00
Volkskundemuseum, Balstraat 43
Gratis + museumticket
Deelnemen als bakker? Schrijf je in via deze link om mee te doen met de wedstrijd voor volwassenen of voor kinderen (-14 jaar). Jouw deelnameticket geeft je ook toegang tot de prijsuitreiking. Jonge bakkertjes mogen een volwassen begeleider meenemen naar de prijsuitreiking.

Tijdschema 25 juni
12u00-13u00: Breng je zelfgebakken taart naar het Volkskundemuseum om deel te nemen aan de bakwedstrijd

13u00-14u00: De jury proeft en beoordeelt de taarten

14u00-15u00: Smullen! We verkopen de taarten per stuk in de tuin. De opbrengst van de taartenbak gaat naar het dierenasiel.

14u30: Prijsuitreiking

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.