Home > Wie wint Zomerhit 2024 in Blankenberge? Dit zijn de 20 genomineerden

Wie wint Zomerhit 2024 in Blankenberge? Dit zijn de 20 genomineerden

Geschreven op 8 juli 2024 om 12:14 door Mario De Wilde

De twintig genomineerden van Zomerhit 2024 zijn bekend! Zonet vertelden Zita Wauters, Kim Debrie en Niels Destadsbader live op Radio2 op wie een hele zomer lang gestemd kan worden. Vanaf nu strijden de twintig artiesten om de felbegeerde trofee en jij bepaalt wie die mee naar huis mag nemen. Stemmen kan vanaf nu via VRT MAX. Op zaterdag 31 augustus weten we wie de winnaar wordt van Zomerhit 2024.

Wie is jouw favoriet? Dit zijn de twintig genomineerden, in alfabetische volgorde:

Aaron Blommaert – Egotrip
Bart Kaëll – Shalala
Bart Peeters – Zwemmen in de zee
Belle Perez – Bailale
Berre – Break ‘em all
Camille – Oeh la la la
IIII – Unapologetically
Francisco – Fake news
Garry Hagger – Zomerlicht
Günther Neefs – Zomerse dag
Gustaph – Faith in what you feel
Hannah Mae & MAKSIM – Ik wil dat je liegt
judith – are u done?
Laura Tesoro – Oya lélé
LEEZ – Toxic lullaby
Omdat Het Kan & Average Rob – On met la patate
Pauline – Energie
Regi ft. Arno – Simple life
Sam Gooris – Arrivederci
Yannick Bovy x Slongs – The richest man on the planet

Alleen recente Vlaamse singleproducties die tussen 7 juni en 5 juli 2024 zowel in de Ultratop als in de playlist van Radio2 en/of MNM stonden, kwamen in aanmerking om genomineerd te worden. De rangschikking van de best scorende Vlaamse singleproducties in de Ultratop 100 vormt de definitieve lijst.

De stemming is vanaf nu geopend. Bij Zomerhit bepaalt het publiek en alleen het publiek de winnaar. Stemmen kan via VRT MAX. Vanaf maandag 8 juli kun je elke week één keer stemmen op jouw drie favoriete artiesten. Stem je meerdere keren per week, dan telt alleen je laatste inzending. Die stemming loopt af op zaterdag 24 augustus om 23.59 uur. Dan weten we welke tien genomineerden naar de finale mogen. De finalisten worden bekendgemaakt op Radio2 op zondag 25 augustus tussen 13 en 16u.

Vanaf zondag 25 augustus kun je nog een keer stemmen, op jouw drie favorieten uit de tien finalisten. Ook tijdens deze stemming telt alleen je laatste inzending. De tellers blijven gedurende de acht weken stemming doorlopen, de stemmen van beide rondes worden dus bij elkaar opgeteld. De tweede stemming loopt tot het einde van de finale op zaterdag 31 augustus. Dan weten we wie de winnaar is van Zomerhit 2024.

Leer jouw favoriete artiesten écht kennen

De strijd is nu echt begonnen. Op VRT 1 maak je kennis met de twintig genomineerden. Van maandag tot donderdag, net voor het weerbericht, leer je een kandidaat en zijn of haar nummer beter kennen. Alle genomineerden zijn te gast bij Radio2 in Blankenberge. Van maandag tot donderdag babbelen ze uitgebreid bij Kim Debrie tussen 13 en 16u en daarna komen ze optreden voor alle fans op de zeedijk.

Ga eens langs bij Radio2

Radio2 trekt 8 weken lang naar Blankenberge en zorgt voor de perfecte soundtrack voor de zomer. Ontdek de beste programma’s, kom alles te weten over de genomineerden van Zomerhit en beleef de mooiste concerten bij Radio2 aan zee.

3 reacties

Corine
Geschreven op 2024-07-10 09:49:54
Succes voor iedereen ik kom zeker kijken
Hilde Vandermeulen
Geschreven op 2024-07-09 17:32:40
Het wordt zomer door jullie ... ik ben grote Rob De Nijs-fan. Hij wordt zeker niet vergeten bij jullie ... De beste stem voor mij gaat naar Gunther, ook een bewonderaar van Rob. Nu Belinda al een paar teksten geschreven heeft, voel je de kracht van muziek! Succes voor elke kandidaat!
Patrick Beckers
Geschreven op 2024-07-08 19:23:48
Ja,20 goede kandidaten, zal nog spannend worden tegen eind augustus,succes hoor!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.