Home > Wie waagt zich half april aan Obstacle Run The Beast in Brugge?

Wie waagt zich half april aan Obstacle Run The Beast in Brugge?

Geschreven op 29 maart 2022 om 17:36 door Mario De Wilde

Binnenkort start de paasvakantie en genieten onze jongeren van een welverdiende vakantie na de paasexamens. Tijdens het laatste weekend van de vakantie kunnen ze zich alvast gaan uitleven op The Beast. Het gaat hier niet om een rodeostier of een ander gevaarlijk dier, maar wel over de grootste en langste hindernissenrun in de wereld. Op 16, 17 en 18 april komt deze bekende attractie naar ’t Zand. Iedereen tussen 12 en 18 jaar kan zich uitleven op ’s werelds grootste opblaasbare hindernissenparcours. Het parcours heeft een totale lengte van 272 meter. De maximale hoogte van de hindernissen is 10 meter. The Beast heeft een capaciteit van 75 deelnemers per kwartier.

Schepen van Sport Franky Demon: “We investeren met de Sportdienst 750 euro in dit event om jongeren een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Het wordt alvast een sportieve uitdaging vol klim- en klauterwerk. De Sportdienst geeft ook nog een 100-tal tickets weg voor de obstacle run onder de jeugdleden tussen 12 en 18 jaar van de Brugse sportverenigingen. De oproep hiervoor wordt verspreid via de Brugse sportverenigingen en de sociale media van de Sportdienst. Om kans te maken op een ticket moeten de jongeren eerst de Instagrampagina van de Sportdienst volgen en lid zijn van een sport- of ontspanningsvereniging. Vervolgens kunnen ze een ticket winnen via www.brugge.be/aanvraag-tickets-the-beast. Deze tickets zijn specifiek om op zaterdag 16 april te gebruiken.”

Stad Brugge wil zoveel mogelijk jongeren de kans bieden om The Beast te beklimmen. “Als kinder- en jongerenvriendelijke stad willen we alle jongeren de kans bieden om deel te nemen”, zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis.
“Samen met de Sportdienst kochten we 150 tickets aan die we schenken aan het Brugs Netwerk Vrijetijdsparticipatie. De organisator voorziet voor deze doelgroep ook twee gratis drankjes per kind, een ijsje en warme hapjes om hen een onvergetelijke en zorgeloze namiddag te bezorgen. De andere 150 tickets worden gratis aangeboden via onze jongerenwerking KWIX.”

“Kwix startte als jongerenwerking in de zomervakantie. Meer en meer willen we ook tijdens andere vakanties een aanbod voor jongeren van 12 tot 15 jaar voorzien. Zo staan er tijdens de paasvakantie 2 activiteiten op het programma eentje 6 april én een uitstap naar ‘The Beast’ op maandag 18 april. Jongeren kunnen doorlopend langskomen van 14.00 tot 17.00 uur. Tickets reserveren is verplicht en kan vanaf woensdag 30 maart via facebook.be/KWIXbrugge,” vertelt schepen Mathijs Goderis.

“Het Brugs Netwerk Vrijetijdsparticipatie levert al 19 jaar inspanningen om het bestaande vrijetijdsaanbod toegankelijk en betaalbaar te maken voor gezinnen in (kans)armoede. Via het Brugs Netwerk Vrijetijdsparticipatie worden er gratis tickets uitgedeeld. Het aantal gezinnen met kinderen/jongeren dat in de financiële moeilijkheden geraakt, is de laatste twee jaar door de corona- en de energiecrisis duidelijk gestegen. Nog te veel gezinnen zijn ongekend en missen hierdoor rechten. We hopen dat dit aanbod breed verspreid wordt en dat zo nog meer gezinnen horen over de inspanningen die Stad Brugge en OCMW Brugge leveren rond dit thema”, zegt schepen van Sociale Zaken Pablo Annys. “De Jeugddienst en de Sportdienst zijn belangrijke partners: zij kunnen helpen die kwetsbare kinderen/jongeren bij het reguliere vrijetijdsleven te brengen. Het aanbod rond The Beast zorgt ervoor dat jongeren uit die gezinnen niet op de zijlijn moeten staan kijken, maar ook mee kunnen spelen en bewegen.” Ook kleinere broertjes of zusjes jonger dan 12 jaar kunnen gerust mee. Zij kunnen zich uitleven in een opgeblazen kinderspeeldorp vol animatie. Tickets in voorverkoop kosten 10 euro, ADD 12 euro.

Meer info: www.thebeastbrugge.be
Een ticket reserveren via het Brugs Netwerk Vrijetijdsparticipatie kan via deze weg:
De doelgroep mag bellen of mailen naar Bart Hollevoet: vrijetijdsparticipatie@ocmw-brugge.be of 0496905015

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.