Home > Wie in Heist met carnaval confetti gooit, mag rekenen op GAS-boete van € 350

Wie in Heist met carnaval confetti gooit, mag rekenen op GAS-boete van € 350

Geschreven op 15 februari 2023 om 07:47 door Mario De Wilde

Tijdens de carnavalvierdaagse in Heist is het verboden om confetti, streamers, serpentinesprays, partypoppers, spuitbussen en gelijkaardige varianten te gebruiken op het openbaar domein. Dus zowel de groepen die meestappen in de stoet, als de toeschouwers langs het parcours mogen geen papiersnippers en –slingers en synthetische slierten meer gooien.

Snoepjes i.pv. confetti
Op vrijdag 10 februari 2023 werden de verantwoordelijken van de praalwagens tijdens een briefing nog eens expliciet op artikel 82 in de algemene politieverordening gewezen. Het gros van de confetti was tot voor kort immers afkomstig van carnavalgroepen die op en naast de kar met kanonnen en grote zakken wolken van papiersnippers over de menigte lieten neerkomen. Dergelijke overtredingen kunnen in principe nu beboet worden met een GAS-boete van maximum 350 euro. Het werpen van snoepjes is wel nog toegelaten.

Een veiliger en ecologischer carnaval
Met het verbod wil het gemeentebestuur de carnavalfestiviteiten in de eerste plaats veiliger maken. De kwaliteit van het confetti-papier is de voorbije jaren immers zodanig verslechterd, dat steeds meer mensen scherpe snippers en irriterende stofdeeltjes in de ogen krijgen. Het verbieden van confetti past ook in de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die de gemeente Knokke-Heist vooropstelt. De tonnen confetti die de dienst Stadsonderhoud in de carnavalperiode moet verwerken vormen een aanslag op het milieu en is ecologisch dus niet meer van deze tijd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.