Home > Wevelgem, Wervik en Deerlijk ontvangen € 150.000 voor gemeente zonder gemeentehuis

Wevelgem, Wervik en Deerlijk ontvangen € 150.000 voor gemeente zonder gemeentehuis

Geschreven op 21 november 2022 om 12:57 door Mario De Wilde

Samen met de gemeente Wevelgem en Wervik haalde Deerlijk een subsidie op van maar liefst 149.999,49 euro binnen de projectoproep van Vlaanderen ‘gemeente zonder gemeentehuis: naar een open, nabij en loketvrij huis van de gemeente’. Via dit relanceproject ondersteunt Vlaanderen steden en gemeenten die samen innovatieve, digitale oplossingen uitwerken om hun dienstverlening en interne werking klantgerichter te maken. Gedurende een traject van 1 jaar staan we stil bij ‘the day after tomorrow’. Hoe moet onze dienstverlening en werkomgeving eruit zien na de digitale transformatie?

En als we als gemeenten even mogen en durven dromen, dan doen we dat het liefst samen met onze medewerkers en burgers. Tijdens inspirerende workshops en droomdagen brengen we onze aandachtspunten en kansen in kaart en maken we de digitalisering bevattelijker voor iedereen. We streven hierbij finaal naar een warmere, toegankelijke dienstverlening en werkomgeving.

Het resultaat is een conceptnota waarin we alle verzamelde kennis delen en rapporteren. Een praktische en realistische doorvertaling naar de werkplek en een blauwdruk voor het gemeentehuis van de toekomst. Deze blauwdruk zal niet alleen van toepassing zijn op Deerlijk, Wevelgem en Wervik maar ook voor andere gemeenten in Vlaanderen en zelfs daarbuiten. Foto: gemeente Deerlijk

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.