Home > Wevelgem neemt preventieve maar drastische maatregelen na plotse corona-uitbraak

Wevelgem neemt preventieve maar drastische maatregelen na plotse corona-uitbraak

Geschreven op 20 oktober 2021 om 17:44 door Mario De Wilde

Wevelgem neemt enkele preventieve maatregelen nu de coronacijfers opnieuw de hoogte in gaan. Er is gezocht naar een goede balans tussen veiligheid en risicobeheersing. Daarom is beslist om bij indoorevenementen vanaf 100 personen controle te doen naar het Covid Safe Ticket. Die maatregelen gaat in vanaf vrijdag. Andere activiteiten kunnen gewoon doorgaan. Door de snelle stijging van de coronacijfers maant Wevelgem aan extra voorzichtigheid in te bouwen, maar ze pleit wel voor een genuanceerde aanpak.

Activiteiten van verenigingen, optredens en andere voorstellingen kunnen gewoon doorgaan. Enkel bij indooractiviteiten vanaf 100 personen zal gevraagd worden om een Covid Safe Ticket voor te leggen. Die regel gaat in vanaf vrijdag 22 oktober en zal tot minstens tot en met donderdag 28 oktober gelden. Wevelgem zal de situatie permanent volgen en evalueren.

De verenigingen worden persoonlijk op de hoogte gebracht van de nieuwe maatregelen zodat die zich optimaal kunnen voorbereiden op hun komende activiteit.

Kinderen
De uitbraak deed zich vooral voor bij kinderen en jongeren in Gullegem, maar daar is de voorbije dagen veel getest. De Gulleboom blijft zeker nog dicht tot volgende week maandag. Naschoolse activiteiten kunnen blijven doorgaan voor kinderen die een negatieve test aflegden. Wevelgem vraagt wel gezond verstand bij de ouders van kinderen die een positieve test aflegden. Bij hen moeten de quarantaineregels strikt opgevolgd worden.

‘We hebben gezocht naar een gezonde balans tussen veiligheid en risicobeheersing. We moeten ook rekening houden met het mentale welbevinden van kinderen en jongeren. Ook de hoge vaccinatiegraad moet helpen om deze uitbraak snel in te dammen’, aldus burgemeester Jan Seynhaeve. ‘Er is intensief getest zodat we uitbraak snel in kaart konden brengen en hopelijk kunnen indijken.’

Geen andere maatregelen
Bijkomende maatregelen komen er voorlopig niet. Ook de woonzorgcentra blijven gewoon open, maar Wevelgem roept ook hier op de nodige burgerzin aan de dag te leggen. Het Gulle Heem in Gullegem nam wel enkele maatregelen, zoals de tijdelijke sluiting van de cafetaria. Er zal de komende dagen ook bijkomend getest worden.

Cijfers
De afgelopen week werden 260 besmettingen vastgesteld, waarvan 159 bij de min-twintigjarigen. Naar schatting is de helft van de besmette personen jonger dan twaalf jaar, en dus niet gevaccineerd. Bij 65-plussers blijft het aantal beperkt tot 20 besmettingen. Het positiviteitsratio bedraagt 11,64 procent, maar dat komt omdat er heel gericht getest werd na de uitbraak in de basisschool De Gulleboom. Daar werden ruim 800 kinderen, leerkrachten en personeelsleden getest, waarvan een honderdtal een positieve test afleverden.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.