Home > Westtoer verrast met 5.000 gratis fiets- en wandelkaarten

Westtoer verrast met 5.000 gratis fiets- en wandelkaarten

Geschreven op 3 september 2020 om 09:53 door Mario De Wilde

Het provinciebedrijf Westtoer geeft 5.000 gratis wandel- en fietskaarten weg. Met deze actie wil Westtoer de West-Vlamingen bedanken om tijdens de afgelopen maanden zo massaal op verkenning te gaan in de eigen streek. Nooit eerder telde de provincie zo veel recreatieve wandelaars en fietsers op de netwerken.

“Deze zomer fietsten meer dan 2 miljoen recreanten op ons fietsnetwerk, een stijging van maar liefst 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Daar zaten uiteraard heel wat mensen uit de eigen streek bij. Daarom willen we de West-Vlaming bedanken en tegelijk inspireren om de trend van staycation verder te zetten”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Langs onontdekte plekken

Wie één van de 5.000 routekaarten aanvraagt, kan enkel de voorkeur voor wandelen of fietsen doorgeven. Je krijgt vervolgens een willekeurige fiets- of wandelroute in de bus. Op deze manier wil Westtoer recreanten laten kennismaken met voor hen nog onbekende plekjes in het Brugse Ommeland, de Leiestreek, de Westhoek of langs de Kust. “Onze toeristische regio’s zitten boordevol troeven, elk seizoen valt er wel iets te beleven. De uitgewerkte fiets- en wandelroutes zijn daar een schitterend voorbeeld van. West-Vlaanderen biedt prachtige erfgoedwandelingen door historische steden, langgerekte fietstochten langs polders, bossen en stranden en tochten door wijngaarden, hoppevelden en langs creatieve hotspots. Met deze actie willen we de West-Vlaming nog meer laten genieten van de eigen achtertuin”, legt Sabien Lahaye-Battheu uit.

Hoe aanvragen

De 5.000 gratis kaarten zijn beschikbaar vanaf vandaag. Geïnteresseerden kunnen hun exemplaar online aanvragen via www.ikzomerwestvlaams.be/verras-me. De actie loopt zolang de voorraad strekt.

 

2 reacties

Monique Deseure
Geschreven op 2020-09-04 17:40:31
Tof ,Ik zou graag een kaart krijgen.
verbeke paul
Geschreven op 2020-09-03 17:12:22
vind dit een prachtig initiatief en zou heel graag zo een kaart bekomen.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.