Home > Westhoek Sportoverleg lanceert eigen fietsroutes

Westhoek Sportoverleg lanceert eigen fietsroutes

Geschreven op 30 maart 2022 om 09:39 door Mario De Wilde

Ben je op zoek naar een uitdaging als wielerliefhebber, wil je er even een dagje op uit met de picknickmand of wil je liever een gezinsvriendelijk fietstocht maken? Dan is er goed nieuws! Het Westhoek Sportoverleg (WSO) lanceert namelijk de nieuwe WSO-fietsroutes. Er zijn verschillende lussen met diverse afstanden zodat zowel de getrainde wielerliefhebber als de beginnende fietser er zijn energie in kwijt kan. Starten kan in elke WSO-gemeente, waar steeds gekozen kan worden voor de grote, middelgrote of kleine lussen.
Hoe vind je de parcours?
1. Je downloadt het GPS-bestand (gpx) of drukt de kaart af van de gewenste route. Die zijn terug te vinden op de websites van de gemeenten die deel uitmaken van het WSO (zie onder).
2. Je plaatst het GPS-bestand in je fietscomputer.
3. Fietsen maar!

De routes werden ontworpen door Thomas Louage, sportfunctionaris van de gemeente Zonnebeke, met Routeyou. De langste route die de 10 WSO-gemeenten doorkruist, is 134 kilometer lang. “Ik heb die zelf gefietst en het is best wel een pittige route met onderweg onder meer de beklimming van de Kemmelberg”, zegt Thomas Louage. “De andere routes zijn korter en variëren tussen de 32 en 83 kilometer.”
Wie is het WSO?
WSO staat voor Westhoek Sportoverleg en is een interlokale vereniging die intergemeentelijk samenwerkt op het vlak van sport. Tien lokale besturen maken deel uit van het WSO: Alveringem, Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Poperinge, Veurne, Vleteren en Zonnebeke.

Foto: Sportfunctionarissen en schepenen van de steden en gemeenten die deel uitmaken van het Westhoek Sportoverleg.
Van links naar rechts: Klaas Verbeke (schepen van Sport Poperinge), Dirk Lambrecht (sportfunctionaris Poperinge), Simon Tertooy (sportfunctionaris Alveringem), Thierry Buseyne (sportfunctionaris Ieper), Jean-Marie Callewaert (schepen van Sport Langemark-Poelkapelle), Evie Beyers (sportfunctionaris Langemark-Poelkapelle), Patrick Benoot (schepen van Sport Ieper), Thomas Louage (sportfunctionaris Zonnebeke), Bram Coppein (schepen van Sport Vleteren), Sandy Pinson (sportfunctionaris Veurne), Vicky Nouwynck (sportfunctionaris Vleteren), Bart Vanacker (schepen van Sport Heuvelland), Johan Aelbrecht (schepen van Sport Alveringem), Thierry Caignie (sportfunctionaris Heuvelland), Johan Matthys (schepen van Sport Lo-Reninge) en Pascal Sticker (schepen van Sport Veurne).

© gemeente Lo-Reninge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.