Home > Video. West-Vlamingen uit Wevelgem verbrijzelen eigen record ‘tapijtenstapelen’. 501 stuks hoog

Video. West-Vlamingen uit Wevelgem verbrijzelen eigen record ‘tapijtenstapelen’. 501 stuks hoog

Geschreven op 27 juni 2022 om 08:54 door Mario De Wilde

Filip Demuynck, zaakvoerder van Tapijten Demuynck in Wevelgem, heeft samen met een 10-tal vrijwilligers een nieuw wereldrecord tapijtenstapelen gevestigd. Een gerechtsdeurwaarder stelde vast dat de tapijtenberg exact 6 meter en 52 centimeter hoog was, bijna anderhalve meter meer dan het record van vorig jaar. Na afloop poseerde Filip Demuynck (midden) samen met zijn zoon Cedric en medewerker Laurent Alves voor de tapijtenstapel van 6,52 meter hoog.

Na afloop poseerde Filip Demuynck (midden) samen met zijn zoon Cedric ​en medewerker Laurent Alves voor de tapijtenstapel van 6,52 meter hoog. Het evenement viel samen met de opening van de totaal gerenoveerde toonzaal van het Wevelgemse bedrijf en kon via een livestream gevolgd worden. Omstreeks 10 uur werd gestart met het stapelen van de eerste tapijten. Om 14u15 werd het vorige wereldrecord reeds geëvenaard. Om 15u12 werd het 501ste tapijt op de enorme stapel gelegd. Tapijten Demuynck werd opgericht in 1972 door Filips vader, André Demuynck. Het Wevelgemse bedrijf verwierf al gauw faam in binnen- en buitenland dankzij de immens grote voorraad aan Oosterse tapijten. Het is de enige Belgische tapijtenwinkel, die zelf tapijten ontwerpt en distribueert. In het atelier wordt maatwerk verzorgd, zelfs aan korte deadlines. Naast de klassieke Oosterse tapijten en Aziatische tribal rugs, heeft het bedrijf ook een uitgebreid gamma van bijzonder mooie, eigentijdse tapijten van Belgische makelij. Filip Demuynck: “Onze voorraad tapijten is meer dan 10.000 vierkante meter groot. Daarmee kan je gemakkelijk anderhalf voetbalveld bedekken!”

Foto: Na afloop poseerde Filip Demuynck (midden) samen met zijn zoon Cedric ​en medewerker Laurent Alves voor de tapijtenstapel van 6,52 meter hoog.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.