Home > West-Vlaming Tim Declercq wint voor de vierde keer de Kristallen Zweetdruppel

West-Vlaming Tim Declercq wint voor de vierde keer de Kristallen Zweetdruppel

Geschreven op 2 december 2021 om 08:31 door Mario De Wilde

De winnaars van de Kristallen Fiets 2021 zijn sinds gisteravond bekend: Wout Van Aert en Lotte Kopecky mogen zich opnieuw de beste wielrenners van het land noemen. De prestigieuze wielertrofee van Het Laatste Nieuws bestaat dertig jaar en dus werd het een bijzondere verjaardagseditie.

En de winnaars zijn…
De Kristallen Fiets voor mannen gaat voor de tweede keer naar Wout Van Aert
Lotte Kopecky haalt de hoogste score ooit en wint voor de tweede keer de Kristallen Fiets voor vrouwen
Ploegleider van het Jaar gaat voor het eerst naar twee broers: Christoph en Philip Roodhooft
Tim Declercq wint voor de vierde keer de Kristallen Zweetdruppel
De negentienjarige Thibau Nys is opnieuw Belofte van het Jaar

De prijsuitreiking vond gisteravond plaats in de studio’s van DPG Media in Vilvoorde en werd live uitgezonden via HLN Live. De organisatoren kozen voor een kleinschalige, flitsende en coronaveilige aanpak. Naast de laureaten en hun partners waren er ook enkele prominenten aanwezig, zoals Dirk De Wolf, de allereerste winnaar van de Kristallen Fiets. De laureaten van de andere edities, zoals Jolien D’Hoore die in 2016 als de eerste de Kristallen Fiets voor vrouwen won, werden via video’s in de kijker gezet.

‘Special guest’ Roglic neemt Kristallen Fiets voor ploegmaat Wout Van Aert in ontvangst
De grote winnaar van de Kristallen Fiets voor mannen, Wout Van Aert, voelde zich verkouden en wilde geen enkel risico nemen. Hij besliste om de prijsuitreiking virtueel bij te wonen, om zichzelf en anderen te beschermen. Via een live-verbinding volgde hij thuis alles vanop de eerste rij mee. Premier Alexander De Croo was wel aanwezig en overhandigde de Kristallen Fiets 2021 aan niemand minder dan Van Aerts ploegmaat, Primoz Roglic. De drievoudig winnaar van de Ronde van Spanje was als verrassing vanuit Nice overgevlogen en nam de prijs met plezier in ontvangst, in naam van Van Aert.

“Het Laatste Nieuws reikt de Kristallen Fiets al sinds 1992 uit,” vertelt VTM-sportanker Stijn Vlaeminck, die samen met Lies Vandenberghe de show presenteerde. “In die dertig jaar werd er geen enkele editie overgeslagen. Zelfs corona kon geen stokken in de wielen steken. Ook dit jaar zijn we erin geslaagd om de prijsuitreiking op een coronaveilige manier te organiseren: voor een zeer beperkt aantal genodigden, zonder publiek en met de nodige voorzorgsmaatregelen.”
“Gelukkig, want dit is een feesteditie,” vult Lies Vandenberghe aan. “2021 was sowieso een uniek wielerjaar voor België, met het WK wielrennen in eigen land. Deze dertigste editie van de Kristallen Fiets is de kers op de taart.”

Foto Photonews via DPG Media

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.