Home > West-Vlaming Kris Opdedrynck nieuwe algemeen directeur Davidsfonds

West-Vlaming Kris Opdedrynck nieuwe algemeen directeur Davidsfonds

Geschreven op 29 maart 2019 om 16:35 door Mario De Wilde

Kris Opdedrynck (40) wordt de nieuwe algemeen directeur van Davidsfonds, Vlaanderens grootste cultuurorganisatie. Op 1 april 2019 geeft Tine Verhelst na vier jaar als algemeen directeur van Davidsfonds de fakkel door. Nationaal voorzitter Peter De Wilde ziet in Kris Opdedrynck een ondernemende en inspirerende ploegspeler en kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de samenwerking.

In januari 2019 kondigde Tine Verhelst intern haar vertrek aan na vier jaar als algemeen directeur. Samen met een gespecialiseerd rekruterings- en selectiebureau ging Davidsfonds op zoek naar een geschikte opvolger. “Dat was geen gemakkelijke opgave, want haar opvolger zal best wel grote schoenen moeten vullen. In onze zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur kwamen we heel wat talent tegen maar Kris stak er met kop en schouders bovenuit. Hij zal Davidsfonds mee naar het niveau kunnen brengen dat we met onze nieuwe missie voor ogen hebben. Onze duizenden vrijwilligers in heel Vlaanderen en de professionele ploeg in Leuven zullen hem ongetwijfeld omarmen, omdat we hem hebben leren kennen als iemand die aandachtig luistert, grondig zijn oordeel vormt en met creatieve ideeën komt die individuen en groepen sterker kunnen maken. Zo wordt ook onze opdracht ‘verbinden door cultuur’ sterker”, zegt nationaal voorzitter Peter De Wilde.

Na 15 jaar verschillende commerciële functies te hebben uitgeoefend, kiest Opdedrynck bewust voor een professionele uitdaging waarbij de sociaal-maatschappelijke relevantie meer centraal staat. Hij kijkt ernaar uit om de vernieuwde missie van Davidsfonds mee verder vorm te geven. “Davidsfonds – en ook onze maatschappij – staat voor de uitdaging om de diversiteit in onze samenleving te omarmen en een plaats te geven. Davidsfonds is daarvoor uniek gewapend: al 144 jaar lang wordt Davidsfonds gedragen door de inzet van duizenden vrijwilligers. Hierdoor kunnen we vandaag verder bouwen op stevige wortels, verankerd in de Vlaamse en christelijke traditie, en kunnen we er ons in de toekomst ook telkens weer door laten inspireren”, aldus Kris Opdedrynck. “Bovendien is werken voor Davidsfonds voor mij de unieke gelegenheid om zowel mijn professionele ervaring als persoonlijk engagement nuttig in te zetten. Het hele verhaal klopt.”

Kris Opdedrynck volgt Tine Verhelst op als algemeen directeur van Davidsfonds. Zij werkte ruim vier jaar voor de cultuurorganisatie en leidde verschillende hervormingen in goede banen: een doorstart voor Davidsfonds Uitgeverij onder de vleugels van Standaard Uitgeverij, de professionalisering van de werking met aandacht voor integrale kwaliteitszorg, een nieuwe benadering van het vrijwilligersbeleid, de 360°-aanpak van de organisatie en een stevige versterking van het professioneel team. Ze trok ook het project dat leidde tot de lancering van de vernieuwde Davidsfonds missie. Verhelst blikt tevreden terug: “Ik ben zeer dankbaar voor het intense traject en de boeiende samenwerkingen de voorbije vier jaar bij Davidsfonds, met alle collega’s van het team, de bestuurders en duizenden vrijwilligers die onze organisatie dragen. Ook al wachten er nog stevige uitdagingen, met de nieuwe missie en met Kris Opdedrynck is Davidsfonds in zijn 145ste levensjaar klaar voor een volgende stap.”

——————————————————————————–

Wie is Kris Opdedrynck?

Kris Opdedrynck groeit op in West-Vlaanderen.
Aan de KU Leuven studeert hij politieke wetenschappen en behaalt er ook een Europese Master in Overheidsmanagement.
Na zijn studies gaat hij aan de slag als consultant bij Ernst & Young (EY). Hij adviseert er bedrijven, organisaties en overheden over het opzetten, uitwerken en rapporteren van subsidieprojecten.
In 2008 keert hij terug naar de kust om het familiebedrijf, actief in de elektrotechnische sector, te leiden.
In die periode is hij ook actief als bestuurder bij ELOYA, de beroepsfederatie voor de elektrotechnische sector, en als vrijwilliger bij UNIZO Noord-West-Vlaanderen.
In 2014 keert Opdedrynck terug naar EY als executive director.
In 2016 verhuist het gezin naar Leuven.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.