Home > West-Vlaming Dries Corneillie is sommelier van het jaar 2021

West-Vlaming Dries Corneillie is sommelier van het jaar 2021

Geschreven op 18 oktober 2021 om 08:35 door Mario De Wilde

Dries Corneillie heeft gisteren in Nijvel de wedstrijd ‘Best Sommelier of Belgium 2021’ gewonnen. Best Sommelier of Belgium is een gezamenlijke organisatie van de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging  Vlaamse Sommeliers. De halve finale ging begin oktober vorig jaar door in Antwerpen. Wegens corona kon de finale niet doorgaan in 2020. Drie finalisten streden gisteren voor deze felbegeerde titel. Dries, momenteel werkzaam in De Jonkman (**), leerde veel in het zevende specialisatiejaar sommelier aan Hotelschool Ter Groene Poorte.

Dries studeerde af aan Ter Groene Poorte als sommelier in 2012. Tijdens zijn opleiding deed hij verschillende ervaringen op in bekende restaurants. Na zijn opleidingen startte Dries in restaurant Hertog Jan*** bij Gert De Mangeleer en Joachim Boudens waar hij na een klein jaar werd gebombardeerd tot hoofdsommelier. Dries werkte 6 jaar voor Hertog Jan en zorgde voor originele ‘food and wine pairings’. Na Hertog Jan deed Dries ervaring op in restaurant Boury** in Roeselare en staat vandaag in restaurant De Jonkman** in Brugge bij chef Filip Claeys en gastvrouw Sandra Meirlevede.

Doorheen zijn jonge loopbaan won Dries een aantal mooie prijzen en erkenningen, hij was een aantal keer finalist ‘Sommelier of the Year’ en eindigde in 2016 als provinciaal winnaar, in 2015 kreeg hij de titel Young Sommelier Award of Excellence en eindigde in 2018 en 2019 op de 2e plaats van de nationale sommelierwedstrijd ‘Best Sommelier of Belgium’. In april 2019 won Dries de Ruinart Sommelier Challenge. Dat hij nu de finale wint van BEST SOMMELIER OF BELGIUM 2021 wint is dus allesbehalve toeval.

Dries blijft zich trouwens vervolmaken, in 2017 behaalde hij het level 3 certificaat in de opleiding Wines and Sprits Education Trust (WSET) en werkt momenteel zijn Specifieke Leraren Opleiding af aan de Hogeschool Vives waardoor hij ook al enkele keren les kwam geven aan de leerlingen van Hotelschool Ter Groene Poorte.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.