Home > West-Vlaanderen opent nieuwe wandelverbinding op provinciedomein Kemmelberg (Heuvelland)

West-Vlaanderen opent nieuwe wandelverbinding op provinciedomein Kemmelberg (Heuvelland)

Geschreven op 3 april 2023 om 11:57 door Mario De Wilde

De Provincie West-Vlaanderen opende afgelopen zaterdag een nieuwe wandelverbinding in het provinciedomein Kemmelberg in Heuvelland. De wandelpaden bevinden zich op het pas aangekochte domein De Chalet en sluiten aan op het bestaande Kemmelberg-wandelpad. De Provincie kwam eind 2022 tot een overeenkomst met de familie Geelhand de Merxem over de aankoop van hun percelen, gelegen op en rond het provinciedomein de Kemmelberg (Heuvelland).

Deze uitbreiding van 29,2 hectare bestaat uit zeer waardevol bos op en aan de Kemmelberg (o.a. Voorbos, Burgkouter en l’Enfer) en het historisch parkdomein in Kemmel met de chalet van de familie Geelhand de Merxem, gelegen aan de voet van de Kemmelberg. De gemeente Heuvelland neemt het gebouw De Chalet in erfpacht en zal het een nieuwe invulling geven. Het provinciedomein Kemmelberg heeft dankzij deze uitbreiding nu een totale oppervlakte van 190 hectare.

Recreatieve invulling domein De Chalet
De uitbreiding moet het provinciedomein Kemmelberg verder versterken op vlak van natuur en recreatie, met onder meer een uitbreiding van het Kemmelberg-wandelpad van 8 naar 9 km. Het is ook een belangrijke schakel in het vernieuwde wandelnetwerk van Westtoer. Het domein De Chalet kan ingezet worden voor activiteiten en allerhande evenementen in Kemmel-dorp waardoor de natuur op de Kemmelberg beter kan gevrijwaard worden van recreatiedruk. Het nieuwe park moet in de toekomst een aantrekkelijk instappunt vormen en aansluiten op de bestaande wandelnetwerken richting Kemmelberg. Een aanliggend perceel, gelegen aan de Kemmelstraat, dient om de toenemende druk van bezoekers richting Provinciedomein Kemmelberg op te vangen.

Feestelijke opening
Ook het publiek kon op 1 april kennismaken met het gebouw De Chalet en het park tijdens publieke wandelingen, geanimeerd door History Lovers Heuvelland vzw. De opening was een organisatie van Provincie West-Vlaanderen, History Lovers Heuvelland, gemeente Heuvelland en feestcomité Kemmel.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.