Home > West-Vlaamse Xandres-winkels sluiten op 25 november webshop en winkels als tegenreactie op Black Friday

West-Vlaamse Xandres-winkels sluiten op 25 november webshop en winkels als tegenreactie op Black Friday

Geschreven op 21 oktober 2022 om 08:58 door Mario De Wilde

Voor de tweede keer op rij durft Xandres te rebelleren tegen de hoogdag van overconsumptie die Black Friday heet, en daar gaat het merk dit jaar zelfs nog een stap verder in. Op 25 november 2022 is het bij Xandres Green Friday, en sluit het merk uitzonderlijk de webshop en alle winkels. Bovendien kunnen klanten in aanloop naar Green Friday hun oude items binnenbrengen, die Xandres gratis voor hen herstelt. Een boodschap die van een zwarte dag net een opportuniteit maakt om stil te staan bij wat we wél hebben, en dat te koesteren.

Een volledige shutdown van winkels en webshop

Omdat de mode-industrie bovenaan het lijstje ‘meest vervuilende sectoren ter wereld’ prijkt, spoort Xandres al langer aan om bewuster te worden over ons consumptiegedrag. Om haar verzet tegen Black Friday en impulsaankopen kracht bij te zetten, maakt het merk een statement door op 25 november 2022 haar webshop en winkels te sluiten, en die dag samen te werken rond het thema ‘Repair & Care’. Hello Green Friday!

Laat je kleding gratis door Xandres herstellen

Duurzame, tijdloze en kwalitatieve kledij die lang meegaat is altijd de essentie geweest van Xandres. Geen wegwerpmode, maar stuks die je kan blijven koesteren, generaties lang. Om een meer circulaire aanpak van mode te stimuleren, roept Xandres haar klanten op om van 4 tot 23 november hun licht beschadigde Xandres-stuks binnen te brengen in een van de boetieks, waarna deze gratis hersteld worden in het atelier. Dankzij het permanente Repair & Care-programma van Xandres geniet je nóg langer van je kleding.
Herstellingen die het team zal uitvoeren:

Ontbrekende knopen aannaaien
Ritsen vervangen
Losgekomen naden dichten
Losgekomen zomen en riemlussen vastnaaien
Voeringen en broekzakken herstellen
Elastieken vervangen
Gaatjes stoppen
Pulls ontpluizen

Samenwerken rond Repair & Care

Op 25 november brengt Xandres al haar medewerkers samen in haar atelier in Destelbergen om het coutureteam te ondersteunen bij de herstellingen, en ook familieleden en zelfs ouderen van het lokale woonzorgcentrum die kunnen naaien zijn welkom om te helpen, en hun kennis over generaties heen te delen. Ook worden er leuke workshops gegeven door Xandres-partners over het onderhoud van kleding. Deze dag, waarop Xandres de winkels sluit en de handen uit de mouwen steekt voor duurzame, circulaire mode, mensen en generaties samenbrengt, kennis deelt en workshops geeft, is een warme boodschap van het merk naar anderen toe om hetzelfde te doen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.