Home > West-Vlaamse toeristen profiteren mee: TUI breidt positie op Lille Airport gevoelig uit

West-Vlaamse toeristen profiteren mee: TUI breidt positie op Lille Airport gevoelig uit

Geschreven op 16 januari 2019 om 15:55 door Mario De Wilde

Deze middag pakte de luchthaven van Rijsel uit met groot nieuws voor de Noord-Franse regio. TUI versterkt er haar activiteiten gevoelig. Zo komt er vanaf mei een verbeterde luchtcapaciteit met een tweede gebaseerd vliegtuig en enkele nieuwe bestemmingen. Luchthaven Lille-Lesquin wordt vanaf die datum de vaste standplaats van twee Boeings van TUI fly. Dat is niet alleen belangrijk nieuws voor de Franse markt maar ook voor een groot deel van de West-Vlaanderen en Henegouwen. Steden als Kortrijk, Moeskroen en Roeselare liggen in een straal van amper 40 kilometer.

12 bestemmingen vanaf Rijsel
Voor het komende zomerseizoen vliegt TUI uit Rijsel naar 11 bestemmingen. Spanje, de meest gevraagde vakantiebestemming, krijgt via Rijsel vier nieuwe routes: Malaga, Mallorca, Ibiza en Tenerife. Daarnaast gaat het om Palermo (Italië), Kreta en Rhodos (Griekenland), Enfidha en Djerba (Tunesië), en Izmir en Antalya (Turkije). Nieuw ook zijn Calvi (Corsica) en Menorca. Op alle bestemmingen worden pakketreizen (vlucht + hotel) aangeboden. Er komt tot einde van deze maand een grote reclamecampagne (televisie, affiches en alle grote Franse steden en web)

TUI Western Region-strategie
Jean-Christophe Minot, CEO van Lille Airport, toonde zich bijzonder tevreden met de uitbreiding van TUI: “TUI ervaren we al een tijdje als een professionele en vooral betrouwbare partner. Deze expansie is toe te juichen omdat alle partijen er goed bij varen. We zijn strategisch fantastisch gelegen en hebben alle faciliteiten om de groei te bestendigen.” Gunther Hofman, Benelux Managing Director van TUI en Romain Rortais, Regional Director North van TUI France benadrukten hun TUI Western Region-strategie nog eens extra. “Het wordt de zesde uitvalsbasis van TUI fly. Onze eerste Boeing in Rijsel dateert intussen alweer van drie jaar geleden. In die jaren is Rijsel een belangrijke partner voor ons geworden, niet alleen omwille van haar vele opportuniteiten maar ook door haar strategische ligging en goede bereikbaarheid”, aldus Gunther Hofman.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.