Home > West-Vlaamse sommelier ‘Da Claudio’ Acquaro (46) maakt switch als onafhankelijk wijnconsulent

West-Vlaamse sommelier ‘Da Claudio’ Acquaro (46) maakt switch als onafhankelijk wijnconsulent

Geschreven op 9 juli 2024 om 06:56 door Mario De Wilde

De 46-jarige Claudio Acquaro, tot voor kort eigenaar en ‘het’ gezicht van het bekende Ristorante De Claudio in Nieuwpoort, is een tijdje aan de slag als de hoofdsommelier van het gerenommeerde Italiaanse restaurant Tante Cose in Kruisem. Claudio brengt zijn uitgebreide ervaring en diepgaande kennis mee om de wijnkaart van dit prestigieuze restaurant naar een hoger niveau te tillen, met wijnsuggesties die perfect passen bij de verfijnde Italiaanse gerechten.

Met Claudio haalt Tante Cose een expert in huis die zich heeft opgewerkt tot een van de meest gerespecteerde sommeliers in België. Zijn expertise is gevormd door jarenlange ervaring en intensieve studie, en hij heeft gewerkt in enkele van de beste restaurants in Europa. “Voor ons restaurant is Claudio de juiste man op de juiste plaats,” zegt eigenaar Tonio Greco trots. “Zijn passie en kennis van wijn zullen de culinaire beleving van onze gasten verrijken.” Samen met chef-kok Tonio Greco en het team van Tante Cose zorgt Claudio ervoor dat elke maaltijd een feest voor de zintuigen is.

Claudio Acquaro heeft een bijzondere passie voor Italiaanse wijnen en een scherp oog voor het selecteren van wijnen die perfect aansluiten bij de exquise gerechten van Tante Cose. “Italië heeft een ongeëvenaarde diversiteit aan wijnen,” legt hij uit. “Van de robuuste Barolo’s uit Piemonte tot de elegante Chianti’s uit Toscane, en ongekende parels uit Sardinië, elke wijn vertelt een uniek verhaal en voegt een speciale dimensie toe aan elk gerecht.”

Maar naast zijn rol bij Tante Cose blijft Claudio ook actief als onafhankelijk wijnconsulent. Hij zal andere Italiaanse toprestaurants bijstaan met zijn expertise in het samenstellen van hun wijnkaart, waardoor nog meer gasten kunnen genieten van zijn mooie wijnkeuze bij de gerechten.
Claudio voelt zich volledig thuis in zijn nieuwe rol. Zijn liefde voor wijn en gastronomie is aanstekelijk, en zijn vermogen om gasten mee te nemen op een culinaire reis door de Italiaanse wijngaarden is ongeëvenaard en werkt aanstekelijk. Je voelt je al onmiddellijk op vakantie in een Italiaanse wijnregio.
Met Claudio Acquaro als hoofdsommelier is Tante Cose klaar om gasten te verwennen met de beste Italiaanse wijnen, perfect afgestemd op de culinaire creaties van de keuken. Zijn passie en expertise garanderen een onvergetelijke ervaring. Een sommelier zeker te volgen waard.

Met dank aan Annick De Wilde, sommelier-conseil | WSET3 certified. www.vinotes.be

1 reactie

Weerbrouck Hilde
Geschreven op 2024-07-11 03:53:29
Succes Claudio !

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.