Home > West-Vlaamse primeur: op 5 september wordt er in Oostkamp weer gewandeld

West-Vlaamse primeur: op 5 september wordt er in Oostkamp weer gewandeld

Geschreven op 25 augustus 2020 om 19:08 door Mario De Wilde

Na een onderbreking van een half jaar zal er op zaterdag 5 september weer gewandeld kunnen worden op de ‘Dwars door het Beverhoutsveld’ wandeltocht van vzw Vredeseilanden Oostkamp in samenwerking met Calcutta Sponsor Aid. In samenspraak met de gemeentelijke diensten en met het in acht nemen van een reeks voorzorgs- maatregelen kregen de organisatoren groen licht om deze wandeltocht te organiseren.

Zo zal iedereen op de startplaats en in de rustposten een mondmasker moeten dragen en de afstandsregels moeten respecteren. Er zal geen bar met drankverkoop zijn in de zalen, maar in openlucht en met bediening zoals dat in horecazaken moet onder de huidige coronamaatregelen. Bovendien zal er een circulatieplan van toepassing zijn, met onder meer een verkeersvrije Valentijn Hennemanstraat, waar een grote ruimte met zitplaatsen zal afgebakend worden.

Er wordt bijna uitsluitend gewandeld in de open ruimte tussen Moerbrugge en Assebroek, met prachtige paden door Het Beverhoutsveld, De Gemene en Loweiden, De Assebroekse Meersen en een stuk van het domein Ryckevelde (voor de grootste afstanden). De kortste afstanden blijven in de buurt van Moerbrugge met de Warandeputten, de Leiemeersen en het bos langs de Rivierbeek en het kasteel Gruuthuse als blikvangers.
Er zijn 7 wandelafstanden: 6-9-12-15-18-24 en 30 km

Vrije start tussen 7 en 15 uur. Aangesloten wandelaars worden geregistreerd via hun lidkaart, niet-aangesloten deelnemers moeten hun adresgegevens en telefoonnummer achterlaten bij de inschrijving. Er zal voor de twee groepen een aparte inschrijvingstafel voorzien worden. Deelnemen kost € 2.00, aangesloten wandelaars betalen slechts € 1.50. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen, maar moeten wel geregistreerd worden. De organisatoren voorzien ook coaches die het hele gebeuren in vlotte banen zullen leiden. De opbrengst komt volledig ten goede aan het SUMAN onderwijsproject in India dat door Calcutta Sponsor Aid ondersteund wordt. Info over dat project is te verkrijgen bij Liesbeth Gellinck (0472 58 44 29) de verantwoordelijke voor de wandeltocht is Dirk Verduyn (0476 59 08 73) dirk.verduyn@skynet.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.