Home > West-Vlaamse chefs Koen en Bruno koken voor de zorgsector

West-Vlaamse chefs Koen en Bruno koken voor de zorgsector

Geschreven op 27 maart 2020 om 15:20 door Mario De Wilde

Met het initiatief #feedthenurses engageren heel wat chefs zich om tijdens deze periode te koken voor de helden van vandaag: de mensen in de zorgsector. Initiatiefnemer is Nils Proost, van het Lierse restaurant Petit Cuistot. Maar intussen zetten chefs uit heel België hun schouders mee onder het project. Voor West-Vlaanderen zijn dat Koen Lagrou van Food Bazar en Bruno Timperman van Bistro Bruut Brugge. Zij haalden ook Carrefour aan boord: de supermarktketen zal, samen met lokale toeleveranciers, gratis steun en producten aanleveren aan de chefs.

De horeca mag dan wel stil liggen. Chef Nils Proost, initiatiefnemer van #feedthenurses, , Lars Block van restaurant ZOEN, Anthony Barrens van Atelier Maple en Jolien Laenen van de Wingerd niet. Met het initiatief #feedthenurses engageert Nils en zijn collega’s zich tijdens deze periode voor de helden van vandaag: de mensen in de zorgsector. Intussen tonen ook West-Vlaamse chefs hun hart én hun kookkunsten: Koen Lagrou van Food Bazar en Bruno Timperman van Bistro Bruut Brugge koken voor het personeel van West-Vlaamse ziekenhuizen.

Vier keer per week kookt chef Nils Proost voor de verpleging en dokters van het Heilig Hart ziekenhuis in Lier. Intussen zetten chefs in heel België hun schouders mee onder dit initiatief. De collega-chefs coveren al enkele ziekenhuizen in Antwerpen, Herentals, Turnhout en Brugge. En nu springen ook West-Vlaamse chefs mee op de kar. Hun trouwe leveranciers bieden gratis steun: van kilo’s gele paprika’s over pasta’s tot gratis etiketten, enz… En ook Carrefour zet z’n schouders mee onder het project. Onder andere de Carrefour Markets in Scheepsdale, Sint-Andries, Brugge Sint Kruis en Knokke en Carrefour Hypermarkt B-park zullen producten als pasta en melk aanleveren. Op sociale media wordt de boodschap de wereld ingestuurd met de hashtag #feedthenurses.

Nils Proost (Petit Cuistot): “In plaats van stil te zitten, vatte ik het plan op om iets te doen voor de mensen uit de zorgsector. Ik heb een schoonzus en een schoonbroer die arts zijn en een schoonzus die spoedverpleegkundige is. Ik kan met mijn eigen ogen zien hoezeer die mensen dezer dagen onder druk staan. Door de impact van het coronavirus zijn hun dagen nog langer en zwaarder dan normaal. Stilaan begint het allemaal serieus door te wegen en dus wil ik de spreekwoordelijke soldaten en helden van de dag op mijn manier helpen: door hen krachtvoer voor te schotelen. En bij deze ook een warme oproep aan andere chefs om hetzelfde te doen, in hun eigen community.”

Koen Lagrou (Food Bazar) en Bruno Timperman (Bistro Bruut Brugge): “Dit project is zo schoon. Onze horecazaken zijn dicht, dus de vrijgekomen tijd gebruiken we om het verplegend personeel in West-Vlaamse zorgcentra een hart onder de riem te steken.”

Op de website www.feedthenurses.be vind je terug hoé je kan helpen.

Spread the word, use the hashtag! Instagram: @feedthenurses.be. Facebook: @feedthenurses

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.