Home > West-Vlaamse bediende wint Lotto-Jackpot van € 6.000.000 en gaat er een woning mee kopen

West-Vlaamse bediende wint Lotto-Jackpot van € 6.000.000 en gaat er een woning mee kopen

Geschreven op 13 juni 2022 om 11:51 door Mario De Wilde

Een Lotto-Jackpot van € 6.000.000? Dat loont de moeite om naar de krantenwinkel te stappen en mee te spelen, moet deze West-Vlaming gedacht hebben. “Ik speel al zo’n 15 jaar af en toe mee voor een klein bedrag”, vertrouwt de bediende met een gezin ons toe. “Niet alleen met Lotto speel ik soms, ook een krasbiljet komt al eens mee naar huis. Toch had ik nooit durven denken dat mijn Quick Pick de zes winnende nummers zou bevatten.”

Vier nieuwe wielen en een hart van goud
Toch was deze gelukkige man wel degelijk de winnaar van de Lotto-Jackpot van 28 mei 2022. Zijn winst? Liefst € 6.000.000! “Is dit echt waar?”, was de eerste reactie van onze nieuwe miljonair. “Piekeren over geldzaken is alvast iets wat ik nooit meer zal hoeven te doen.” “Wat ik met het geld ga doen? Een woning kopen, delen met familie en een stukje schenken aan een goed doel dat me nauw aan het hart ligt. Als allereerste staat er echter de aankoop van een nieuwe gezinswagen op het menu”, aldus de dolgelukkige West-Vlaming.

De overhandiging van de cheque …
Om de anonimiteit van de winnaar te bewaren, wordt symbolisch een cheque met het gewonnen bedrag overhandigd aan Stefaan Nieuwenhuyse uitbater van ‘t Wienkeltje (Duinenstraat 96, 8400 Oostende). Dhr Nieuwenhuyse baat sinds vorige zomer de zaak uit van zijn schoonfamilie; een betere start kan niet!

Sinds 2002 telt de provincie West-Vlaanderen al 83 miljonairs waaronder 4 in 2021. Voor 2022 is dit de tweede grootste winnaar. En in 2013 won een West-Vlaming 13 miljoen, het hoogste bedrag uit de regio. Uit cijfers blijkt dat de West-Vlaming zich gelukkig voelt, blijkbaar ook in het spel!

Lotto
Lotto bestaat meer dan 40 jaar en in 2021 zijn er over het hele land 47 winnaars die de Lotto-Jackpot gewonnen hebben, waarvan 35 geluksvogels Lotto-miljonair werden. In 2022 zijn er tot nu toe al 16 Jackpotwinnaars (6 juiste nummers) waarvan 12 miljonairs. We kunnen dus met veel vertrouwen zeggen dat Lotto heel veel spelers gelukkig maakt. En op winnen staat geen leeftijd. Zo was de oudste winnaar tot hiertoe 97 jaar en de jongste 19 jaar. Dankzij de inzet van de spelers van de Nationale Loterij wordt jaarlijks € 335 miljoen geherinvesteerd in de meest diverse maatschappelijke, humanitaire, wetenschappelijke, culturele en sportieve projecten. Spelen is ook helpen, en zo creëren we allen samen kansen!

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.