Home > West-Vlaams Volleybal in een notendop

West-Vlaams Volleybal in een notendop

Geschreven op 4 oktober 2021 om 19:16 door Geert Demuynck

Heren

1ste Nationale

Wevelgem graaide 1 puntje mee uit de Noorderkempen bij Hollebeke. Ze haalden een 2-0 achterstand op en in een spannende belle moesten ze toch na een 15-13 de overwinning in de Kempen laten

2de Nationale B

Torhout behaamlde een 9 op 9 en prijkt na drie matchen alleen aan de leiding. Oudenaarde werd met 3-1 ingeblikt. Volgend weekend trekken ze naar Gavere, die dit weekend de duimen moest leggen voor Balti Kortrijk (1-3). Daardoor blijft Kortrijk in het spoor van Torhout. Zedelgem behaalde zijn eerste zege van het seizoen bij Knack Roeselare B met 1-3. Drie mooie punten na een nul op zes.

3de Nationale A

Olva Brugge dendert lustig door in derde nationale. Voor de derde maal op rij namen ze de maat van een Waalse ploeg. Eerst ging Jurbise voor de bijl, vorige weekend werd Moeskroen te licht bevonden en ook Templeuve werd opzij gezet. Negen op negen en enkel Tielt en Kalken kunnen dezelfde cijfers voorleggen. Dit zelfde Tielt heeft dit seizoen nog geen set verloren en blikte Wevelgem droog in met 0-3. Poperinge behaalde zijn eerste zege thuis tegen Baudour en won na een spannende match met 3-1.

Dames

Liga

Hermes Oostende versloeg in zijn eerste match, op bezoek bij Brabo Antwerp, hun tegenstrever met 1-3. Pas vanaf set 2 konden de Oostendse meisjes hun stempel drukken op de match. In set vier versierde de thuisploeg ei zo na een belle maar Maasdam en Misojok haalden het beste uit Oostende. Gesquiere blokte de uiteindelijke matchbal af en realiseerde de overwinning.

1ste Nationale

Bevo Roeselare zet zijn opmars verder na een 0-3 zege bij Sportschool Vilvoorde. Roeselare was vanaf het begin baas op het terrein en de thuisploeg kon geen echte vuist maken.

2de Nationale

In deze reeks twee West-Vlaamse ploegen die de prestaties afwisselend laten noteren. Bidavo Bissegem prijkt nu als leider in hun reeks maar moesten toch hun meerdere erkennen tegen Tesla Lint met 2-3. Vkt Torhout verloor vorige weekend van ditzelfde Bissegem en was dit weekend bye.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.